TÉMA

Nové Sady

Na největší olomoucké sídliště už jezdí tramvaje. Nová trať stála skoro 470 milionů

Na nejlidnatější olomoucké sídliště Nové Sady začaly v úterý jezdit tramvaje. Stavba nové trati probíhala dvacet měsíců a stála 469 milionů korun. Zakončena je úvratí, mohou ji tak obsluhovat pouze obousměrné tramvaje. Po novém úseku zatím jezdí výlukové linky X3 a X5, a to kvůli pracím u hlavního nádraží, kde se opravují koleje a buduje napojení tramvají k nové vozovně, a také kvůli opravě železničního přejezdu v Pavlovičkách.
1. 11. 2022Aktualizováno1. 11. 2022, 18:51|

Do olomouckého Neředína nebudou kvůli opravě křižovatky týden jezdit tramvaje

Kvůli opravě křižovatky nebudou v Olomouci od pondělí 12. července do neděle 18. července jezdit tramvaje z centra města do městské části Neředín. Po dobu týdenní výluky bude v tomto úseku zajištěna náhradní autobusová doprava s označením X, řekla mluvčí Dopravního podniku města Olomouce (DPMO) Martina Krčová.
2. 7. 2021|

V Olomouci začala stavba další části tramvajové trati na Nové Sady. Hotová bude příští rok na podzim

V Olomouci začala dlouho plánovaná stavba dalšího úseku tramvajové trati spojující centrum města s lidnatým sídlištěm Nové Sady. Nová část trati měří 1200 metrů a dovede tramvaje přes Zikovu do Schweitzerovy ulice. Po nové trati se třemi zastávkami se cestující poprvé svezou příští rok na podzim.
1. 3. 2021|