TÉMA

Omamné látky

Krátce po útoku na filozofické fakultě hrozil muž před její budovou další střelbou. Soud ho potrestal podmínkou

Obvodní soud pro Prahu 1 udělil tříletou podmínku a zákaz vstupu do hlavního města muži, který jen pár dní po střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy vyhrožoval další střelbou a smrtí vraha rodičů, sdělila ČT mluvčí soudu Eva Švíglerová. Jde o jeden z prvních ukončených případů, kterými se policie v souvislosti se střelbou na fakultě zabývá.
1. 2. 2024|

Útočník v Clevelandu zastřelil pět lidí, je na útěku

Útočník v texaském městě Cleveland zastřelil v jednom domě pět lidí a nyní je na útěku. Informovala o tom americká stanice ABC. Podezřelý je podle policie ozbrojený a je pod vlivem omamných látek. Místní obyvatelé dostali varování, aby nevycházeli ven.
29. 4. 2023Aktualizováno29. 4. 2023, 16:40|

Zničit zabavené technické konopí byla chyba, uvedl Ústavní soud

Zničit technické konopí zajištěné při domovních prohlídkách byla chyba, rozhodl Ústavní soud. Tvrzení, že šlo o zdravotní hrozbu, označil za nepodložené. O zničení rozhodla státní zástupkyně v Příbrami, její postup potvrdil příbramský okresní soud. Ústavní soudci vyzvali ke zdrženlivosti a uvážlivosti při rozhodování o ničení věcí zajištěných v trestním řízení. Jde o nejzazší řešení, plyne z úterního nálezu.
28. 3. 2023|

Soud zmírnil trest v kauze syntetických drog na Ostravsku, místo osmi let si muž odpyká tři

Olomoucký vrchní soud výrazně snížil trest Lukáši Masnému z Ostravy. Souzený je v kauze nebezpečných syntetických kanabinoidů, kvůli kterým se od září 2018 v Moravskoslezském kraji přiotrávilo 24 lidí. Dva muži po požití zemřeli. Masný, který jedné z obětí smrtící syntetickou drogu nabídl, si místo osmi let odpyká ve vězení tři roky. Případ vrátil Vrchnímu soudu v Olomouci Nejvyšší soud. Po doplnění dokazování soud dospěl k závěru, že obžalovaný nenese za smrt kamaráda zodpovědnost. Souzen byl jen za poskytnutí omamné látky – domníval se, že jde o marihuanu.
24. 6. 2021|