TÉMA

Alexandr Krysl

Prezident Zeman jmenoval Karla Řehku náčelníkem Generálního štábu

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě oficiálně jmenoval Karla Řehku náčelníkem Generálního štábu Armády ČR. Dosavadní ředitel Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) a bývalý velitel armádních speciálních sil ve funkci vystřídá Aleše Opatu, kterému na konci srpna končí v armádě služební poměr.
15. 6. 2022Aktualizováno15. 6. 2022, 17:07|

Předseda plzeňského krajského soudu Krysl rezignoval na funkci

Předseda Krajského soudu v Plzni Alexandr Krysl rezignoval, napsaly servery Česká justice.cz a Novinky.cz. Potvrdil jim to mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček. Krysl krajský soud vedl necelé dva roky, po nástupu do funkce se dostal do sporu s částí soudců.
31. 1. 2022|

Předseda Krajského soudu v Plzni při přidělování kauz pochybil, dostal výtku

Předseda Krajského soudu v Plzni Alexandr Krysl dostal výtku kvůli pochybením při přidělování kauz. Trest mu udělil šéf pražského vrchního soudu. Na podezření týkající se toho, že někteří soudci dostávají případy v rozporu s rozvrhem práce, upozornila před několika měsíci Česká televize.
26. 9. 2021|

Plzeňský krajský soud řeší kauzu se spisy. Předseda je údajně nerozděloval, jak měl

Česká justice řeší další problém s přidělováním spisů. Skupina soudců Krajského soudu v Plzni podala podnět na zahájení kárného řízení se svým předsedou Alexandrem Kryslem. Ten podle nich vytvořil systém, podle nějž dostávají někteří soudci kauzy v rozporu s platným rozvrhem práce a hrozí zpochybnění některých soudních výroků. Předseda pochybení odmítá.
20. 6. 2021|