TÉMA

Sdružení dopravních podniků ČR

Dopravní podniky chtějí zvýšit horní hranici pokut. Současná je patnáct set korun

Dopravní podniky v Česku usilují o zvýšení stropu na maximální pokuty pro cestující bez platné jízdenky. Ten stávající je už čtrnáct let nastavený na patnáct set korun. Sdružení dopravních podniků jedná s Ministerstvem dopravy. Dopravci ve velkých městech by chtěli až dvojnásobek současné sazby.
19. 10. 2023|

V Hradci i Pardubicích chystají změny v MHD. Důvodem je nedostatek řidičů

Dopravní podniky v Hradci Králové a Pardubicích chystají změny v provozu MHD, a to kvůli nedostatku řidičů. Už dříve docházelo ve městech v Česku k omezování linek, se začátkem školního roku se však většinou provoz vrátí do normálu. V Pardubicích se ale od 1. září chystají na další omezení autobusů či trolejbusů, v Hradci Králové zase zavedou dopravu v taktu.
16. 8. 2022|

Modernizovali vozový park, teď neví, zda budou mít na provoz. Náklady městských dopravců stouply o 1,5 miliardy

Rostoucí ceny energií a paliv dál prodražují dopravu v Česku. Náklady městských dopravních podniků kvůli tomu letos oproti loňsku vzrostou o zhruba 1,5 miliardy korun. Zvyšující se výdaje podniků budou zřejmě muset kompenzovat města, hrozí i zdražování jízdného, případně omezování provozu.
2. 8. 2022|

Dopravci chtějí osvobodit od poplatku za obnovitelné zdroje energie. Nevylučují zdražování jízdného

Železniční dopravci a městské dopravní podniky se bouří, chtějí osvobodit od poplatku za obnovitelné zdroje energie. Ročně by tím ušetřili téměř jednu miliardu korun. Ministerstvo financí ale takovou změnu odmítá. Dopravci proto nevylučují zdražování jízdného a také zpomalení rozvoje ekologické hromadné dopravy.
18. 6. 2021|