TÉMA

Jan Holub

Kvůli nemocnosti i nedostatku řidičů nevyjely v Plzeňském kraji desítky autobusových spojů

Ve středu nevyjely desítky plánovaných spojů veřejné autobusové dopravy na Tachovsku, Domažlicku a v okrese Plzeň-sever. Firma Arriva, která linky provozuje, má problémy s nemocností i nedostatkem řidičů. S krajem i s plzeňským organizátorem veřejné dopravy POVED hledá řešení, které minimalizuje počty neodjetých spojů, řekl vedoucí krajského odboru dopravy Dušan Pakandl. Arrivu podle mluvčího Jana Holuba situace mrzí, nedostatek řidičů je dlouhodobý problém. Na vyčerpaném trhu práce je podle něj těžší nalákat nové zájemce.
14. 9. 2022|

V Praze a středních Čechách opět nevyjely stovky spojů. Řidiči se vrátili do práce, stále jich ale není dost

V Praze a středních Čechách i v pondělí pokračují problémy se zajištěním veřejné autobusové dopravy. I když se část řidičů z nemocenských vrátila, dlouhodobý problém s jejich nedostatkem to podle dopravců nevyřešilo. Už pátý den tak nevyjela více než stovka autobusových spojů.
5. 9. 2022|

Plzeňský kraj požaduje po Arrivě šest milionů za neodjeté spoje z loňského léta

Plzeňský kraj požaduje po firmě Arriva přes šest milionů korun jako sankci za desítky neodjetých spojů loni v červnu a červenci. Kraj chce částku strhnout z měsíčních zálohových plateb nebo z bankovní záruky. Na pondělním jednání krajského zastupitelstva to řekl náměstek hejtmanky Pavel Čížek (STAN). Jde o nejvyšší pokutu, kterou kraj za 20 let své existence veřejnému dopravci udělil. Arriva nároky kraje zkoumá, jedná s ním a zvažuje další postup.
16. 6. 2021|