TÉMA

Velim

Po nehodě na velimském okruhu jsou poškozené testované vlaky. Jeden člověk utrpěl zranění

Po nehodě jsou poškozena dvě nová drážní vozidla, která podstupovala testy na železničním zkušebním okruhu ve Velimi. Na havárii upozornil web Zdopravy.cz. Jeden člověk utrpěl zranění a podle Drážní inspekce vznikla při střetu posunovací lokomotivy s testovanou elektrickou lokomotivou a novou elektrickou jednotkou škoda za 80 milionů korun.
18. 7. 2023|

Železniční dopravu mezi Prahou a Kolínem poznamenalo poškozené trakční vedení

Poškozené trakční vedení ve stanici Velim na Kolínsku komplikovalo dopravu na železničním koridoru mezi Prahou a Kolínem. Dálkové spoje jezdily odklonem, pro regionální vlaky zavedly České dráhy náhradní autobusovou dopravu. Mimořádnost skončila v noci na úterý.
3. 7. 2023Aktualizováno4. 7. 2023, 06:29|

Zkušební železniční okruh ve Velimi je technicky nejvyspělejší v Evropě. Vznikl před šedesáti lety

Šedesát let provozu si připomíná zkušební okruh Výzkumného ústavu železničního ve Velimi. Nyní je nejziskovější firmou ze skupiny Českých drah. Na okruhu testují lokomotivy a vagony výrobci z Evropy i z Asie.
5. 6. 2023|

České dráhy vyzkouší nové vlaky RegioFox. Poznáte i další „zvěř“ na železnici?

České dráhy začnou ve druhé polovině letošního roku využívat ve zkušebním provozu nové motorové vlaky nazvané RegioFox. Od polského výrobce Pesa Bydgoszcz jich dopravce objednal sedmdesát šest. První začnou jezdit v Praze, středních Čechách a Jihočeském kraji. Vlak testují dráhy na zkušebním okruhu ve Velimi na Kolínsku.
1. 3. 2023Aktualizováno2. 3. 2023, 08:49|

Ve Velimi testují dvoupodlažní rychlovlak TGV. Poprvé sveze cestující příští rok v Paříži

Na zkušebním okruhu ve středočeské Velimi výrobce testuje nejrychlejší vlak na světě TGV nejnovější generace. Zkoušky potrvají do konce června. Ve Francii má vlak Avelia Horizon poprvé vyjet příští rok při letní olympiádě v Paříži.
9. 2. 2023Aktualizováno9. 2. 2023, 18:49|

30 let zpět: Zásady úspěšného podnikání

Velimská slévárna obnovuje výrobu, a navazuje tak na úspěšnou prvorepublikovou tradici, násilně přervanou znárodněním podniku poválečným komunistickým režimem. Návrat k tradici se nese v duchu dodnes inspirativního patera zásad dobrého podnikání.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
7. 6. 2021|