TÉMA

Belavia

Bělorusko oznámilo odvetné sankce vůči EU a Británii. Hodlá posílit vazby na Rusko

Běloruské ministerstvo zahraničí oznámilo sankce vůči aerolinkám z Evropské unie a Velké Británie, rozšíří také seznam osob se zákazem vstupu do Běloruska a dále omezí dovoz určitého zboží. Minsk tak činí v odvetě za sankce, které na Bělorusko minulý týden uvalily kromě EU a Velké Británie také Spojené státy a Kanada.
6. 12. 2021Aktualizováno6. 12. 2021, 22:16|

EU rozšíří sankce vůči Bělorusku. Dotknou se i letecké společnosti přepravující migranty

Státy Evropské unie se v reakci na napjatou migrační situaci u hranic s Běloruskem shodly na dalším rozšíření sankcí vůči běloruskému režimu. Ministři zahraničí odsouhlasili v pořadí už pátý soubor postihů, který se mimo jiné dotkne letecké společnosti Belavia a dalších firem z oblasti cestovního ruchu. V pondělí dopoledne polská média informovala o tom, že na běloruské straně hranice se stále hromadí lidé, kteří ji chtějí přejít.
15. 11. 2021Aktualizováno15. 11. 2021, 22:12|

Rusko vyslalo do Běloruska výsadkáře, dva z nich u hranic s Polskem zemřeli

Polská policie informovala, že se běloruští vojáci u hranice mezi oběma státy ve čtvrtek večer neúspěšně snažili vytlačit do Polska několik desítek migrantů, hlavně žen a dětí. Na běloruské straně u hraničního plotu živoří dle polské pohraniční stráže tři až čtyři tisíce lidí z krizových oblastí. Rusko vyslalo k polským hranicím na cvičení výsadkáře, dva z nich tam zemřeli. Běloruská aerolinka Belavia oznámila, že nebude přepravovat irácké, syrské a jemenské občany z Turecka.
12. 11. 2021Aktualizováno12. 11. 2021, 22:13|

Běloruské aerolinky nesmí do EU a naopak, schválili velvyslanci

Velvyslanci členských zemí Evropské unie schválili zákaz vstupu běloruských aerolinií do unijního vzdušného prostoru a jejich přistávání na letištích v EU. Unijní přepravci zároveň nebudou smět využívat vzdušný prostor Běloruska. Informovala o tom s odvoláním na tři diplomatické zdroje agentura Reuters.
4. 6. 2021|