TÉMA

Prezident republiky Miloš Zeman

Policie se zabývá milostí a abolicí pro podnikatele. Hrad tvrdil, že je těžce nemocný, muž zatím dál podnikal

Policie začala zjišťovat, zda se nestal trestný čin v souvislosti s omilostněním a zastavením trestního stíhání podnikatele Pavla Podroužka. Prezident Miloš Zeman podepsal milost a abolici v polovině září. Český rozhlas později upozornil, že i když je podle Hradu podnikatel těžce nemocný, dál podniká a mimo jiné nechal krátce po udělení milosti zapsat do rejstříku novou společnost.
21. 1. 2022|

Prezident se vrátil z nemocnice do Lán. Izolace kvůli koronaviru zkomplikuje jmenování premiéra

Krátce před čtvrtou odpoledne vjela do hlavní brány lánského zámku sanitka s prezidentem Milošem Zemanem, která o půl hodiny dříve opustila Ústřední vojenskou nemocnici. Hlava státu tak ukončila dvoudenní hospitalizaci. V nemocnici byl Zeman kvůli pozitivnímu testu na koronavirus. V neděli chce v Lánech jmenovat novým premiérem Petra Fialu (ODS), Hrad ale nesdělil, jakým způsobem se tak stane. Podle ministerstva zdravotnictví se i na prezidenta vztahuje povinnost zůstat dva týdny od pozitivního testu v izolaci.
27. 11. 2021Aktualizováno27. 11. 2021, 19:43|

Senát nedostal odpověď kanceláře prezidenta ohledně stavu Zemana, Vystrčil se obrátil na nemocnici

Prezidentská kancelář dosud neodpověděla na senátní dotaz, zda je prezident Miloš Zeman schopen vykonávat funkci. Předseda horní komory Miloš Vystrčil (ODS) řekl, že se proto obrátil přímo na Ústřední vojenskou nemocnici s žádostí o informace. Senátoři začínají uvažovat i o možnosti aktivace ústavního článku 66, což by znamenalo dočasné přenesení prezidentských pravomocí na premiéra a předsedu Poslanecké sněmovny. Zeman je od neděle v Ústřední vojenské nemocnici. Zprávy o jeho stavu se liší, nemocnice podrobné informace nesdělila.
15. 10. 2021Aktualizováno15. 10. 2021, 20:14|

Vondráček přišel za Zemanem neoprávněně, tvrdí nemocnice a hodlá věc vyšetřit

Ústřední vojenská nemocnice (ÚVN) se distancovala od prohlášení předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka (ANO) o zdraví prezidenta Miloše Zemana. Na jednotku intenzivní péče ho s sebou ve čtvrtek přivedl hradní kancléř Vratislav Mynář. Podle nemocnice se tak stalo bez vědomí ošetřujícího lékaře, u schůzky nebyl nikdo ze zdravotního personálu. Uvedla, že šlo o neoprávněný vstup, který prověří. Vondráček po návštěvě v nemocnici uvedl, že je Zeman schopen dále vykonávat svůj úřad.
14. 10. 2021Aktualizováno14. 10. 2021, 22:36|

Transgender lidé se vyrovnávají s vrozenou komplikací, kterou si nevybrali, říká sexuoložka Fifková

Pocity transsexuálů, tedy lidí, kteří se necití ve svém těle dobře a nesouzní s identitou,  s níž se narodili, lze ostatním přiblížit jen velmi složitě, řekla v pořadu Události, komentáře sexuoložka a psychoterapeutka Hana Fifková. „Je to vážná, vrozená životní komplikace, kterou si ti lidé nevybrali,“ dodala.
29. 6. 2021|

Vláda schválila velkou diplomatickou obměnu, píší média. Skončit mají velvyslanci v Rakousku i u OSN

Vláda odvolala 21 českých velvyslanců a zároveň na většinu z těchto postů schválila v utajeném režimu nové kandidáty. Informovaly o tom ve čtvrtek na serveru Hospodářské noviny (HN), Deník N i další média. Změny se podle nich týkají pětiny šéfů ambasád, ne všech 21 diplomatů bude ale vystřídáno už letos.
3. 6. 2021Aktualizováno3. 6. 2021, 18:27|