TÉMA

Bludov

Řidičům na Šumpersku zrychluje cestování nová spojka k bludovskému obchvatu

Řidiči již mohou vyrazit na silnici, která dala podstatně větší smysl loni zprovozněnému obchvatu Bludova na Šumpersku. Přeložka silnice I/11 odvádí z Bludova právě na tento obchvat řidiče, kteří míří od západu z Pardubického kraje. Obyvatelům Bludova a také obce Chromeč se uleví od intenzivní tranzitní dopravy, řidičům od pomalého projíždění obcemi a také objedou klikatý a kopcovitý úsek mezi Bludovem a Šumperkem.
7. 2. 2024|

Obchvat Bludova je hotový. Uleví více obcím, otevře se v pátek

Nový silniční obchvat Bludova na Šumpersku, který je součástí dopravního napojení oblasti na dálnici D35, bude zprovozněn v pátek, odkloní hustou automobilovou dopravu z několika obcí. Stavba obchvatu na hlavním tahu I/44 ze střední části Olomouckého kraje do Jeseníků začala předloni v červnu a podle původního plánu měla skončit až příští rok, řekl ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
21. 12. 2023|

Vláda jednala v Jeseníku, výjezdní zasedání chce opakovat několikrát ročně

Aktuální vládní návštěva Olomouckého kraje a schůze v Jeseníku by neměly být posledními podobnými akcemi. Premiér Petr Fiala (ODS) ve středu řekl, že výjezd, při němž ministři celý den poznávají problémy regionu, chce opakovat třikrát až čtyřikrát do roka. Loni k tomu neměl podle jeho slov kabinet prostor, po prvním půlroce mandátu se druhý věnoval předsednictví EU. Ambicí vlády je podle premiéry postupně navštěvovat i další regiony Česka.
29. 3. 2023Aktualizováno29. 3. 2023, 21:18|

Začala stavba přeložky „jedenáctky“ u Postřelmova. Má odvést hustou dopravu z Bludova

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo stavbu čtyřkilometrové přeložky silnice I/11 z Postřelmova do Chromče na Šumpersku. Přeložka pomůže odklonit hustou automobilovou dopravu z Bludova, kolem kterého povede také nový obchvat ve směru na Šumperk. Stavbu přeložky za 318 milionů korun má na starost společnost Strabag, která v tendru nabídla nejlepší cenu.
9. 5. 2022|

Balík a Patočka se střetli o osobní odpovědnost při zvládání pandemie

Nový kabinet od svého nástupu mluví především o osobní odpovědnosti. Ta je spolu se svobodou rozhodování jedním z pilířů konzervativní politiky. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) třeba vyzval k zodpovědnosti v souvislosti s covidem. Podle šéfredaktora levicového Deníku Referendum Jakuba Patočky to ale nestačí. Politolog a zastupitel Bludova Stanislav Balík (za ODS) upozornil, že k dodržování restrikcí nestačí je vydat – potřebují podporu i ve společnosti. Přeli se v úterních Událostech, komentářích.
5. 1. 2022|

Oprava nádraží v Hanušovicích je hotová, s pracemi před stanicí chce pokračovat i radnice

V Hanušovicích na Šumpersku skončila oprava vlakového nádraží za 51 milionů korun. Rekonstruovaná budova nyní nabízí větší odbavovací prostory i bezbariérový přístup. Součástí opravy je také nová střecha a zateplení nádraží, které stojí na důležité železniční trati vedoucí z Bludova nedaleko Šumperka do Jeseníku. Hanušovická radnice už chystá úpravy prostoru před nádražím, který teď i kvůli neopraveným domům působí zanedbaným dojmem.
26. 10. 2021|

Začala stavba obchvatu Bludova. Stane se součástí důležité trasy z Mohelnice až do Polska

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo ve čtvrtek stavbu silničního obchvatu Bludova na Šumpersku. Nová silnice odvede z obce hustou automobilovou dopravu na hlavním tahu I/44 ze střední částí Olomouckého kraje do Jeseníků a dál do Polska. Stavba obchvatu Bludova má být dokončena v roce 2024, řekl generální ředitel ŘSD Radek Mátl.
3. 6. 2021Aktualizováno3. 6. 2021, 19:12|