TÉMA

Instalatér

Škole v Trutnově hrozí kvůli narušené statice demolice

Studenti Střední školy hotelnictví v Trutnově se od září zřejmě budou muset učit v jiných prostorách. Při prázdninové rekonstrukci školy se totiž zřítila nosná stěna jedné z budov. Podle statika je teď celý objekt v havarijním stavu. Dokonce to vypadá, že se bude muset škola zbourat. Vedení školy už proto shání pro studenty náhradní prostory. Špatně je na tom i škola v Prušánkách u Hodonína, praská tam zdivo, opravy se ale chystají až příští rok.
20. 7. 2023|

Čerství absolventi mohou narážet na problémy s hledáním práce. Podle institutu to zhoršila pandemie

Čerství absolventi si hledají práci ještě obtížněji než dřív. Šetření Národního pedagogického institutu ukázalo, že zaměstnavatelé k nim byli vstřícnější, trend ale zbrzdila pandemie koronaviru. Dvě pětiny firem nábor lidí po škole omezily. Institut vypracuje doporučení pro školy, jak šance studentů na trhu práce zvyšovat.
11. 4. 2023|

Na instalatéra lidé čekají i měsíce. Zájem o obor roste

Čekat na instalatéra i celé měsíce není výjimkou. Zakázek stále přibývá, a to včetně těch náročnějších, jako je třeba montáž tepelných čerpadel nebo jiných energeticky úsporných zařízení do domácností. Podle vedení cechu instalatérů navíc během pár let odejdou silné ročníky do penze.
9. 4. 2023|

Stipendia pro méně populární obory prý nejsou motivační, Středočeský kraj je chce zrušit

Středočeský kraj chce zrušit stipendia pro učně oborů, o které není příliš velký zájem. Ročně přitom kraj na tyto budoucí profese přispíval částkou až šestnáct milionů korun. Stipendia se ale podle hejtmanství neosvědčila. Kraj ale slibuje, že obory, o které mladí lidé nemají zájem, bude podporovat i nadále, ale jinou formou.
2. 6. 2021|