TÉMA

Cross Zlín

Hradec Králové ladí dopravní systém. Zatím radar lapá nic netušící řidiče a semafory zdržují sanitky

Hradec Králové se snaží vyladit dopravní systém radarů a kamer, který si nechal postavit za 331 milionů korun. V provozu je od května. Zatím se ale vedení města i dodavatel zabývají některými stížnostmi na fungování semaforů i kamer, které dohlížejí na řidiče. Například zatím není zajištěno, aby záchranáři dostali na semaforech přednost, někteří řidiči zase začali dostávat pokuty za rychlou jízdu, které si vůbec nebyli vědomi.
28. 6. 2023|

Hradecké křižovatky budou „smart“. Začal se budovat inteligentní dopravní systém

V Hradci Králové v pátek prvními výkopovými pracemi začala stavba inteligentního dopravního systému (IDS), který by měl zvýšit plynulost a bezpečnost dopravy ve městě. Práce začaly na světelné křižovatce v Kuklenách, v následujících dnech budou stavbaři pokračovat na dalších křižovatkách. Celková hodnota stavby IDS činí 229 milionů korun bez DPH, spuštěn by měl být za dva roky.
2. 7. 2021|

Hradec Králové zhasne staré semafory. Chystá se vybudovat desítky „smart“ křižovatek

V Hradci Králové by měla v polovině června začít stavba Inteligentního dopravního systému (IDS) za 229 milionů korun bez DPH. Systém má zvýšit plynulost a bezpečnost dopravy ve městě, s jeho spuštěním se počítá v roce 2023. Součástí systému bude i modul na měření rychlosti aut a hlídání průjezdů křižovatek na červenou. Hlavní částí systému bude osazení 38 křižovatek novými semafory se zabudovaným řízením dopravy.
2. 6. 2021|