TÉMA

Jan Hrabal

Dva pardubické mosty jsou ve špatném stavu. Oprava způsobí komplikace řidičům

S rekonstrukcí mostu Pavla Wonky a stavbou nového mostu Kapitána Bartoše v Pardubicích už nelze vyčkávat. Zaznělo to v úterý na veřejném projednávání obou staveb v Pardubicích, kde se hovořilo i o harmonogramu dopravních omezení. Kvůli korozi, která poškodila lana na Wonkově mostě, bude muset začít jeho oprava co nejdříve. První uzavírka je tak naplánována už na 1. června.
5. 3. 2024|

V Pardubicích kolabuje doprava, desítky minut zpoždění nabírá i MHD

Částečná uzavírka křižovatky v Dašické ulici způsobuje dopravní kolaps v celých Pardubicích. Ucpané jsou hlavní tahy i objízdné trasy. Radnice se proto obrátila na policii, aby provoz v krajském městě dočasně regulovala. Silničáři slibují, že klíčové místo bude brzy plně průjezdné.
26. 10. 2023|

Světla z pardubického stadionu svítí do oken. Město prověří stížnosti

Lidem v okolí pardubického fotbalového stadionu vadí jeho osvětlení. Reflektory, které osvětlují hrací plochu, jim totiž svítí do oken bytů, a údajně velmi intenzivně. Město chce teď zjistit, jestli nedochází k porušování stanovených norem a ke zvyšování světelného smogu. Pokud se to potvrdí, světla bude muset přenastavit.
14. 10. 2023|

Nechat rudoarmějce na náměstí, nebo odvézt? Část pardubických zastupitelů chce, aby rozhodli lidé v referendu

Kdo by měl rozhodnout o budoucnosti sochy rudoarmějce na pardubickém náměstí Míru? Tak zní otázka, která zmítá pardubickou koalicí. Objevují se hlasy, že by se měl sovětský voják přemístit jinam, ale část zastupitelů o tom vůbec nechce rozhodovat a navrhují referendum. Další si naopak myslí, že by bylo lepší, aby rozhodli přímo politici.
14. 7. 2023|

Pardubičtí zastupitelé schválili změny v připravovaném územním plánu. Umožní projekt podnikatele Dědka

Těsnou většinou v pondělí zastupitelé Pardubic schválili pořízení změny územního plánu. Žádal o ni podnikatel a majoritní vlastník HC Dynamo Petr Dědek. Na Cihelně chce stavět kromě jiného multifunkční halu, hotel nebo tréninkovou halu, podle něj je to investice za pět miliard korun. Zastupitelstvo má 39 členů, na pondělním hlasování jich bylo přítomno 37 a pro hlasovalo 21 z nich.
19. 6. 2023|

Řidiči musejí počítat s dopravním omezením kvůli budoucímu obchvatu Pardubic

Jedna z klíčových dopravních tepen na příjezdu do Pardubic je od úterý uzavřená. Silničáři tam připravují napojení budoucího obchvatu, na který už místní čekají přes dvacet let. Stavba se ale kvůli komplikacím několikrát odsouvala. Průjezd městem se řidičům do dokončení obchvatu výrazně prodlouží.
23. 5. 2023|

Nový pardubický stadion kritizují sousedé. Světla z něj září do dalekého okolí

Po prvních odehraných utkáních si začali sousedé nově opraveného pardubického stadionu stěžovat na jeho osvětlení. Tvrdí, že lampy jim svítí přímo do bytů. Vedení města sice prý žádnou oficiální stížnost nedostalo, slibuje ale, že se bude situací zabývat. Od projektanta chce ujištění, že osvětlení neporušuje normy.
7. 2. 2023|

Pardubice povede ANO s Žijeme Pardubice a Společně pro Pardubice. Lídři podepsali koaliční dohodu

Město Pardubice povede hnutí ANO, Žijeme Pardubice a Společně pro Pardubice. Koalice má těsnou většinu 20 hlasů. Primátorem bude Jan Nadrchal, lídr ANO, které volby v Pardubicích v září vyhrálo. Lídři uskupení v pátek podepsali koaliční dohodu. Ustavující zastupitelstvo se uskuteční v pondělí 17. října. Město bude mít opět čtyři náměstky primátora.
14. 10. 2022|

S omítkou, či bez omítky? Pardubice chystají referendum o podobě Zelené brány

Současně s podzimními volbami do Poslanecké sněmovny se v Pardubicích uskuteční místní referendum o budoucí podobě Zelené brány. Má rozhodnout, zda známé památce zůstane současné pohledové kamenné zdivo, nebo ji pokryje omítka. O plebiscitu rozhodli v noci na pátek zastupitelé.
28. 5. 2021|