TÉMA

Oakland

Střelecký útok na střední škole v Michiganu si vyžádal tři mrtvé. Policie zadržela patnáctiletého studenta

Při střeleckém útoku na střední škole v americkém státě Michigan přišli v úterý o život tři studenti a dalších osm lidí utrpělo zranění. Oznámila to místní policie, která jako pachatele označila 15letého studenta. Mladík je ve vazbě, řekl podle agentury AP zástupce šerifa okresu Oakland Mike McCabe.
30. 11. 2021Aktualizováno30. 11. 2021, 23:21|

Současným indiánům je bližší pach benzinu než vytí vlka, ohlašuje Tam tam

Americký spisovatel Tommy Orange píše bez romantizujících příkras o původních obyvatelích Nového světa. Autor, sám indiánského původu, ve svém debutu Tam tam ukazuje skutečný obraz městských indiánů jednadvacátého století, rozkročených mezi snahou udržovat tradice a moderním životním stylem. Jeho kniha, která se dostala do finálového výběru Pulitzerovy ceny, nyní vychází v českém překladu.
23. 11. 2021|

Po útoku v San Jose zemřelo devět lidí, střelec spáchal sebevraždu

Při střelbě v železničním depu v kalifornském městě San Jose zemřelo osm lidí, jeden člověk následně zemřel v nemocnici na následky zranění. Podle úřadu šerifa střílel 57letý pracovník dopravního podniku, který incident rovněž nepřežil. Další lidé utrpěli zranění. Vyšetřovatelé na místě našli také výbušná zařízení, informoval list San Francisco Chronicle.
26. 5. 2021Aktualizováno27. 5. 2021, 13:34|