TÉMA

Vojtěch Razima

Reportéři ČT: Antimonopolní úřad pokutoval hasiče. Bez tendrů uzavírali smlouvy za desítky milionů s jedinou firmou

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) potvrdil předchozí zjištění pořadu Reportéři ČT, že za působení bývalého generálního ředitele Hasičského záchranného sboru Drahoslava Ryby se obcházel zákon o veřejných zakázkách, a uložil pokuty. V několika krajích totiž dostala firma Patrol Group, která nemusela do výběrového řízení, lukrativní byznys. Její majitel je zároveň přítelem Drahoslava Ryby, který je nyní poslancem za hnutí ANO. Tématu se věnoval redaktor Dalibor Bártek.
6. 9. 2022|

Nejvyšší soud zrušil šéfovi Kverulanta podmínku za telefonát o bombě

Nejvyšší soud zrušil rozsudek nad ředitelem organizace Kverulant Vojtěchem Razimou. Ten dostal podmínku za telefonát na městskou policii, ve kterém vyslovil obavu z bomby uložené ve vracích dodávek zaparkovaných na Hradčanském náměstí v Praze. Podle zrušeného verdiktu se Razima dopustil šíření poplašné zprávy, žádná bomba v autech nebyla. Nyní musí Obvodní soud pro Prahu 1 rozhodnout znovu, bude vázán názorem Nejvyššího soudu.
6. 1. 2022|

Je Pražský hrad veřejným prostranstvím? Rozhodne o tom správní soud

Spornou otázkou, zda jsou plochy na Pražském hradě veřejným prostranstvím, se bude zabývat Nejvyšší správní soud (NSS). Ministerstvo vnitra a Správa Pražského hradu podaly kasační stížnosti proti verdiktu Městského soudu v Praze, který vyhověl obecně prospěšné společnosti Kverulant. Ta dlouhodobě usiluje o otevření Hradu veřejnosti a upozornila na podání stížností. NSS už podle své databáze řízení zahájil, zatím nerozhodl.
15. 6. 2021|

Za telefonát o možné bombě na pražském Hradčanském náměstí má šéf Kverulanta podmínku

Za telefonát na městskou policii oznamující možnou bombu ve vracích dodávek zaparkovaných na Hradčanském náměstí v Praze potvrdil odvolací soud řediteli organizace Kverulant Vojtěchu Razimovi šestiměsíční podmíněný trest. Zamítl mužovo odvolání a odsoudil ho za šíření poplašné zprávy. Razima vinu odmítá. Novinářům po skončení jednání řekl, že měl oprávněný důvod se domnívat, že jsou auta nebezpečná.
27. 5. 2021Aktualizováno27. 5. 2021, 12:52|