TÉMA

Velký Bolevecký rybník

Vodohospodáři dopouštějí Bolevecký rybník přečištěnou vodou z Berounky

Vodohospodáři v Plzni začali přečištěnou vodou z Berounky dopouštět Bolevecký rybník. Ten je kvůli dlouhotrvajícímu suchu téměř metr a půl pod přelivem a chybí v něm asi polovina jeho objemu. Normální výška hladiny byla v třiapadesátihektarovém rekreačním rybníku naposledy v roce 2017.
16. 9. 2022|

Plzeň má nového primátora. Martina Baxu vystřídal Pavel Šindelář

Novým primátorem Plzně se stal dosavadní technický náměstek Pavel Šindelář (ODS). Primátora volili zastupitelé poté, co předtím na funkci rezignoval ministr kultury Martin Baxa (ODS). Podle koaliční dohody post v čele čtvrtého největšího města v Česku připadá ODS. Šindelář byl jediným navrženým kandidátem. V tajné volbě dostal 33 z 37 hlasů.
17. 1. 2022Aktualizováno17. 1. 2022, 13:22|

První část východního okruhu Plzně je hotová. Necelé dva kilometry stály půl miliardy

V Plzni se v pátek otevřela první část východního okruhu města, který po dokončení propojí dálniční obchvat D5 v Černicích s výpadovkou I/20 na Karlovy Vary. Nová většinově čtyřpruhová silnice o délce 1,8 kilometru stála bez DPH půl miliardy korun. Spojila ulice Plaská, Na Roudné a Chrástecká a včetně nulté etapy měří 2,6 kilometru. Odlehčit má hlavně přetížené Karlovarské třídě i frekventované silnici u Boleveckého rybníka.
3. 9. 2021|

Po rekonstrukci se otevírá sportovní areál Prokopávka. Plzeň jej chce dál rozšiřovat, peníze ale chybí

Sportovním klubům i pro aktivity veřejnosti bude sloužit plzeňský městský sportovní areál Prokopávka, který se v pondělí otevřel po první etapě rekonstrukce za víc než 200 milionů korun. Během ní vznikla nová sportovní hala, malá tělocvična, ubytovací zařízení se 75 lůžky a restaurace. Venku prošlo revitalizací fotbalové hřiště s umělým trávníkem, město vybudovalo novou in-line dráhu, parkoviště i rampu pro pěší a vozíčkáře. V plánu je i další etapa za 110 milionů korun, v rozpočtu ale chybí peníze.
12. 7. 2021|

V Plzni se v sobotu otevře první část východního okruhu. Kompletní bude začátkem září

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zprovozní o půlnoci z pátku na sobotu první část východního městského okruhu v Plzni, nazvanou Plaská – Na Roudné – Chrástecká. Jde o největší silniční stavbu ve městě za posledních pět let, čtyřproudá silnice měří 1,8 kilometru, přišla na zhruba 650 milionů korun. Odlehčit má hlavně přetížené Karlovarské třídě i frekventované silnici u Boleveckého rybníka. Silnice má být kompletně dokončena 11. září, řekl ředitel plzeňské oblasti ŘSD Zdeněk Kuťák. ŘSD je spolu s krajem a městem investorem akce, která zahrnuje včetně propojek téměř tři kilometry silnic.
21. 5. 2021|