TÉMA

Kuplířství

Za organizování prostituce poslal soud ženu z Těšína na osm let do vězení. Jedné z dívek bylo teprve 16 let

Na osm let do vězení poslal Krajský soud v Ostravě čtyřiašedesátiletou ženu z Českého Těšína, která podle obžaloby na Karvinsku dlouhodobě organizovala prostituci, jedné z dívek přitom bylo teprve šestnáct let. Podle soudu se dopustila kromě trestného činu obchodování s lidmi i ohrožování mravní výchovy dítěte a kuplířství. Žena vinu odmítla.
2. 11. 2023|

Policie obvinila v kauze webu Sex.cz osm lidí z kuplířství

V souvislosti s provozováním desítek webů inzerujících poskytování sexuálních služeb obvinila policie osm lidí a jednu firmu z kuplířství a účasti na organizované zločinecké skupině. Na webu Národní centrály proti organizovanému zločinu o tom informoval její mluvčí Jaroslav Ibehej.
19. 10. 2023Aktualizováno19. 10. 2023, 11:55|

Policie stíhá osm lidí za organizování mezinárodní prostituce v Česku a Finsku

Česká policie stíhá osm lidí v souvislosti s organizováním a provozováním sexuálních služeb v Česku a Finsku. Za kuplířství a praní špinavých peněz jim hrozí až osmileté vězení. Trestná činnost vynesla několik milionů korun, přesnou částku zatím vyšetřovatelé nevyčíslili.
13. 4. 2023|

Španělský premiér slíbil zrušit prostituci, nechce dál sledovat zotročování žen

Každý třetí muž ve Španělsku podle průzkumů využil prostituce. Vláda teď takzvané nejstarší řemeslo po více než čtvrtstoletí zřejmě postaví mimo zákon. Prostituce není ve Španělsku od roku 1995 nijak regulovaná. Premiér Pedro Sánchez tvrdí, že už dál nemůže mlčky sledovat zotročování žen a s kuplířstvím hodlá skoncovat. Země je branou Latinské Ameriky do Evropy – včetně navázané kriminality a obchodu s dívkami.
20. 10. 2021|

Tresty pro skupinu novodobých otrokářů jsou pravomocné, její organizátor Rigo dostal 18 let

Osmnáctiletý trest vězení potvrdil pražský vrchní soud Júliu Rigovi, který obchodoval s lidmi a dopustil se podle rozsudků také znásilnění a dalších trestných činů. Vězení má po rozhodnutí odvolacího senátu jisté také Rigova partnerka Darina Cicková, která v něm pobude devět let, a jejich komplic Karel Ádám, kterému soud potvrdil šestiletý trest. Pravomocné jsou i podmíněné tresty pro další dva obžalované.
20. 5. 2021|