TÉMA

Sezona

Cestovní ruch se pomalu vrací k předcovidovým číslům. Češi stále častěji volí dovolenou v tuzemsku

Příjmy České republiky z cestovního ruchu loni dosáhly přibližně 118 miliard korun, meziročně byly asi o 51 miliard korun vyšší. Nepřekonaly však úroveň z předcovidového roku 2019, kdy činily zhruba 167 miliard korun. Podle ředitele CzechTourism Jana Hergeta se cestovní ruch pomalu vrací na původní hodnoty. Uvedl, že Češi však oproti dřívějším dobám stále častěji cestují po tuzemsku. Prezident Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek podotkl, že lidé nyní také stále častěji volí kratší pobyty.
18. 3. 2023|

Lázeňské vouchery se vrací. Projekt tentokrát nečerpá peníze z EU

Lázenští hosté mohou od ledna zatím do března opět využít slevové poukazy na léčebný pobyt. Vouchery mají hodnotu 2000 korun. Nový program tentokrát nečerpá peníze z Evropské unie, slevu nabízejí samotní provozovatelé lázní. Projekt, který iniciovaly Svazy léčebných lázní a Sdružení lázeňský míst, navazuje na dotační titul ministerstva pro místní rozvoj (MMR) Covid – lázně. Ten měl lázeňským zařízením v Česku v předchozím roce a půl pomoci překonat komplikace spojené s koronavirovou epidemií.
6. 1. 2022|

Lázně v Jáchymově zahájily novou sezonu. Jednou z novinek je prohlídková štola

Lázně Jáchymov ve čtvrtek symbolicky zahájily novou sezonu, a to se zpožděním a bez velkých akcí pro veřejnost. I přes tvrdé dopady koronavirové pandemie lázně představily i novinky – nové návštěvnické informační centrum a prohlídkovou štolu. Od letní sezony si lázně, a to nejen v Jáchymově, slibují opět oživení. Musí však stále řešit dopady více než ročních omezení, uvedl ředitel zařízení a prezident Svazu léčebných lázní ČR Eduard Bláha.
1. 7. 2021|

Sezona hradů a zámků začne zřejmě na konci května. S průvodci a respirátory

Prohlídky památek s průvodcem se letos návštěvníkům plně zpřístupní 31. května, pokud to schválí vláda. Národní památkový úřad (NPÚ) teď vyčísluje výpadky příjmů v období epidemie na desítky milionů korun. V nadcházející sezoně ale zdražovat vstupné nebude. Ředitelka NPÚ Naďa Goryczková řekla, že se rozšíří slevy pro děti a mládež, které tak nahradí rodinné vstupné.
18. 5. 2021Aktualizováno18. 5. 2021, 18:49|