TÉMA

Pavel Hubálek

Soud potrestal bývalého policistu Machalu za vynášení informací pokutou sto tisíc korun

S peněžitým trestem sto tisíc korun odešel v pondělí od Městského soudu v Brně bývalý vedoucí 1. oddělení hospodářské kriminality Městského ředitelství policie Brno Vladimír Machala. Ten od léta 2018 vyšetřoval podvody s obecními byty v Brně. Soud ho shledal vinným v tom, že předával neveřejné informace z trestního řízení někdejšímu šéfovi technického oddělení správy nemovitostí na radnici Brno-střed Petru Kosmákovi a dále že zmařil domovní prohlídku u bývalého starosty Rojetína Pavla Hubálka, který měl používat k přidělování bytů padělaná razítka.
21. 11. 2022|

Ve výslechových celách v Brně se údajně pořizovaly i nepovolené záznamy

Možné odposlouchávání deseti výslechových cel ve vazební věznici v Brně-Bohunicích bylo podle České advokátní komory (ČAK) porušením práv. V celách se údajně pořizovaly záznamy přesto, že v nich advokáti s klienty rozmlouvali a měli porady. Vedení komory bude zjišťovat, kolik jednání mezi advokáty a klienty se za danou dobu uskutečnilo. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí ČAK Iva Chaloupková.
3. 12. 2021Aktualizováno3. 12. 2021, 17:52|

Inspekce navrhla obžalovat kriminalistu Machalu. Vynášel podle ní informace v kauze přidělování bytů

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) navrhla obžalovat ze zneužití pravomoci vyšetřovatele brněnské kriminální policie Vladimíra Machalu. Policie ukončila vyšetřování a spis předala státnímu zástupci. Na dotaz České televize to uvedl mluvčí Vrchního státního zastupitelství v Olomouci Petr Šereda. Státní zástupce nyní podle něj studuje spis a do konce června by měl rozhodnout, zda v případu podá obžalobu. Machala podle kriminalistů informoval o vyšetřování podvodů při přidělování obecních bytů svého známého, který pracuje na radnici Brno-střed.
17. 5. 2021|