TÉMA

Aktivita

Zájem o dětské kroužky navzdory zdražování roste. Rodiče mohou získat příspěvek

Některé domy dětí a mládeže evidují rostoucí zájem o kroužky navzdory jejich zdražování – většinou se ceny zvedly o stokoruny. S novým školním rokem můžou rodiče stále získat příspěvky na aktivity pro děti. Rodinám v tísni pomáhá také projekt „Darujme kroužky dětem“, který na pololetí přispívá dva tisíce.
28. 10. 2023|

České úřady prověřují ruské kulturní středisko. Je aktivní na webu i sociálních sítích

V Česku stále funguje ruské kulturní středisko, jehož provozovatelem je sankcionovaná moskevská státní agentura. Známé je například kvůli tomu, že nechalo do češtiny přeložit brožuru s protiukrajinskou tematikou. České úřady činnost střediska prověřují. Jeho provozu se věnoval i redaktor ČT Jiří Hynek.
1. 7. 2023|

Škoda Auto zastaví aktivity v Rusku. Průzkum ukázal odliv ukrajinských pracovníků z českých firem

Automobilka Škoda Auto kvůli ruské invazi na Ukrajinu zastaví veškeré své aktivity v Rusku. Přeruší výrobu ve svých ruských závodech v Kaluze a Nižném Novgorodu, zastaví i export vozů do země. Firma o tom ve čtvrtek informovala v tiskovém prohlášení. Až do odvolání zastavuje výrobu aut v Rusku i německý automobilový koncern Volkswagen, který je největším výrobcem aut v Evropě a pod který Škoda Auto patří. Na vojenské akce Moskvy reaguje i developerská společnost Central Group. Hospodářská komora (HK) zároveň zveřejnila aktuální průzkum o vztahu konfliktu a „migraci“ ukrajinských pracovníků.
3. 3. 2022Aktualizováno3. 3. 2022, 17:17|

Kvůli sopečnému popelu znovu nefunguje letecká doprava na ostrově La Palma

Na ostrově La Palma, který je součástí Kanárských ostrovů, se kvůli velkému množství sopečného popela v ovzduší znovu zastavila letecká doprava. Oznámil to letištní operátor Aena. Místní úřady také kvůli vysoké koncentraci oxidu siřičitého, který se uvolňuje kvůli erupci vulkánu, uzavřely v postižených oblastech 22 škol, uvedla stanice RTVE.
2. 11. 2021|

Neříkejte nám babičky. Japonské seniorky mládnou v tanečních kostýmech cheerleaders

Do vlasů jim fouká stříbrný vítr, ale v oku jim září mladická jiskra. Je jim mezi 60 a 90 lety. Japonské tanečnice skupiny Japan Pom Pom se se svým aktivním přístupem k životu snaží nevnímat čas. Skupina byla založena před šestadvaceti lety paní Fumie Takino, která viděla v televizi podobný tým ze zámoří. Skupina má nyní 17 aktivních členek a v Japonsku je velmi populární. Pravidelně se objevuje v televizních pořadech. Jejich motto je: „Neříkejte nám babičky!“.
8. 5. 2021|

Podnikatelská aktivita v eurozóně je nejvýše za šest let

Ekonomika eurozóny zahájila druhé čtvrtletí silným a udržitelným růstem, ukázal průzkum, který mezi nákupními manažery provedla společnost IHS Markit. Ta oznámila, že podnikatelská aktivita se v dubnu zvyšovala nejrychleji za šest let, mimo jiné díky novým objednávkám, jejichž objem zůstává velmi vysoký.
21. 4. 2017|