TÉMA

Martin Kantor

Nejvyšší soud posoudí případ muže odsouzeného za podporu proruských separatistů na Donbase

Lukáš Nováček odsouzený za zapojení do činnosti proruských separatistů na východní Ukrajině podal dovolání k Nejvyššímu soudu. České televizi to řekla mluvčí plzeňského krajského soudu Jana Durná. Vrchní soud v Praze Nováčkovi v lednu zmírnil původní dvacetiletý trest na šest let. Neprokázalo se, že se muž přímo účastnil bojů.
5. 4. 2022|

Odvolací soud potvrdil dvacet let ve vězení pro Čecha, který bojoval na Donbasu proti Ukrajině

Odvolací soud potvrdil trest dvaceti let ve vězení pro Čecha, který bojoval po boku Ruskem koordinovaných sil v Donbasu na Ukrajině. Třiatřicetiletý Martin Kantor jim pomáhal v ozbrojeném boji proti Ukrajinským ozbrojeným silám.
6. 10. 2021Aktualizováno6. 10. 2021, 15:14|

Za teroristický útok soud udělil muži dvacet let. Bojoval na Donbasu proti Ukrajině

Městský soud v Praze v úterý odsoudil za účast na teroristické skupině a teroristický útok k dvaceti letům vězení Jiřího Urbánka. Bojoval proti Ukrajině v řadách Ruskem koordinovaných separatistických sil. Muž je stíhaný jako uprchlý. Obhájce si ponechal lhůtu na odvolání. Za obdobné činy byli letos odsouzení i další Češi.
7. 9. 2021Aktualizováno7. 9. 2021, 15:09|

Za boje na východě Ukrajiny uložil soud uprchlému Martinu Kantorovi nepravomocně 20 let vězení

Soud uložil 20 let vězení Martinu Kantorovi, který se podle obžaloby zúčastnil v Donbasu bojů proti ukrajinským ozbrojeným silám na straně Ruska v řadách takzvané Luhanské lidové republiky. Dvaatřicetiletého muže uznal vinným z teroristického útoku a z účasti na teroristické skupině. Verdikt není pravomocný. Muž je stíhán jako uprchlý, jeho advokát se domáhal osvobození.
1. 6. 2021Aktualizováno1. 6. 2021, 13:39|

Žalobce viní muže z terorismu a podpory Ruska ve válce proti Ukrajině, stíhaný je jako uprchlý

Dvaatřicetiletý Martin Kantor, který podle obžaloby spáchal v Donbasu teroristický útok, se podle svých známých netajil tím, že se chce přidat na stranu Ruska a jím podporovaných separatistů. Svědci to uvedli u pražského městského soudu, který se začal kauzou zabývat. Muž je stíhaný jako uprchlý. Jeho přátelům přišel v roce 2016 e-mail se zprávou, že zemřel. Tuto informaci se ale nepodařilo ověřit. Obžalovanému hrozí 12 až 20 let vězení.
5. 5. 2021|