TÉMA

Pojistný podvod

Soud potvrdil tresty policistům, kteří manipulovali vyšetřování nehody v Přerově

Krajský soud v Olomouci potvrdil tresty trojici policistů za zmanipulované vyšetřování dopravní nehody v Přerově. Podle rozsudku jeden z nich způsobil nehodu pod vlivem alkoholu a dva jeho kolegové mu poskytli krytí. Oba se tak dopustili podle soudu zneužití pravomoci úřední osoby a kromě podmíněného trestu jim soud uložil také čtyřletý zákaz činnosti. Policista, který podle rozsudku nehodu způsobil, dostal podmíněný a peněžitý trest. Policisté jsou momentálně mimo službu. K soudu nepřišli s tím, že jsou zaneprázdněni.
23. 10. 2023|

Před třiceti lety si bývalý agent StB Minařík vyslechl rozsudek za přípravu atentátu na Svobodnou Evropu

Před třiceti lety si bývalý agent StB Pavel Minařík vyslechl rozsudek za přípravu atentátu v mnichovském sídle rádia Svobodná Evropa. Do vězení kvůli tomu ale nikdy nenastoupil. Nadřízená instance čtyřletý trest zrušila a státní zástupci už pak u soudů neuspěli.
17. 9. 2023|

Muži inkasovali milionové provize za podvodné smlouvy. Soud jim potvrdil tresty 5,5 a 7 let vězení

Olomoucký vrchní soud potvrdil tresty dvojici mužů za podvodné uzavření několika set pojistných smluv, kterými připravili banky zhruba o 45 milionů korun. Organizátor podvodů Jozef Hliva si odpyká sedm let, Alois Kunovský 5,5 roku, rozhodl soud. Obžalovaní prostřednictvím obchodních zástupců sjednali přes 900 pojistných smluv, za které od pojišťoven získali provizi za uzavření. Smlouvy ale nebyly plněny. Obžalovaným původně hrozilo pět až deset let vězení.
4. 5. 2021|