TÉMA

Řád britského impéria

Paulu McCartneymu je osmdesát, za sebou má Beatles, před sebou koncerty

Paul McCartney oslavil 18. června osmdesáté narozeniny. Hromadnou gratulaci přijal už o pár dní dříve v New Jersey, kde zakončil americké turné. K narozeninám mu zazpívalo šedesát tisíc fanoušků a také Jon Bon Jovi nebo Bruce Springsteen.
18. 6. 2022|

UNESCO kritizuje rozvlněné věže na pražském Žižkově, Jiřičná musí návrh změnit

Návrh rozvlněných věží s výškou až 100 metrů v projektu Centrum Nového Žižkova v Praze 3 musí architektka Eva Jiřičná změnit. Rozhodla o tom světová organizace UNESCO. Ve svém stanovisku požaduje, aby nové stavby na místě dřívějšího areálu Telecomu s 96 metrů vysokou telekomunikační věží nepřesahovaly okolní zástavbu, mohou tak být vysoké maximálně 54 metrů. Na setkání s novináři to řekl Dušan Kunovský, majitel developerské společnosti Central Group, která areál vlastní.
23. 6. 2021|

Čechům v Británii pomáhá nový konzulát. Zažádat o usedlictví musejí do konce června

Češi trvale žijící ve Spojeném království mají do konce června čas na to, aby po brexitu požádali o status tamního usedlíka. Pokud to do té doby neudělají, budou v zemi pobývat nelegálně. České ministerstvo zahraničí v dubnu nově zřídilo honorární konzulát ve městě Peterborough na východě Anglie, aby jim se žádostmi pomáhal.
1. 5. 2021|

Česko posiluje zastoupení v Británii. Honorární konzulát v Peterborough povede Torák

Česko kvůli brexitu posiluje zastoupení ve Spojeném království. Zřídí nový honorární konzulát v Peterborough, který má vést Petr Torák. V minulosti pracoval u tamní policie a dostal Řád britského impéria. Teď je ředitelem charitativní organizace.
6. 1. 2021|