TÉMA

Indická varianta

Kubek a Tachezy varují před prudkým rozvolněním. Obávají se indické varianty

Prezident České lékařské komory Milan Kubek a viroložka z Karlovy univerzity Ruth Tachezy varovali ve vysílání Událostí, komentářů před prudkým rozvolněním protipandemických opatření. K němu Česko přistoupí v novém týdnu, kdy se mimo jiné otevřou vnitřní prostory restaurací, země ale podle Kubka a Tachezy není dostatečně připravená na potenciální šíření nakažlivější indické varianty koronaviru.
29. 5. 2021|

Bonus až 370 korun denně za karanténu potrvá do prázdnin. Na ošetřovné získá nárok víc lidí

Lidé v nařízené karanténě nebo izolaci budou dostávat k nemocenské příspěvek až 370 korun denně do konce června. Ošetřovné kvůli epidemii budou moci nově získat nejen rodiče, ale i další příbuzní, kteří se o děti kvůli zavření škol starají. Novely, které s tím počítají, podepsal prezident Miloš Zeman. Ve čtvrtek přibylo nejméně potvrzených případů covidu ve všední den od konce září, a to 2216. Zdravotníci ve čtvrtek aplikovali 72 843 dávek očkování proti covidu, nejvíc za den. K očkování se nově budou moci hlásit i akademičtí pracovníci vysokých škol. Národní referenční laboratoř potvrdila takzvanou indickou variantu koronaviru v Hradci Králové.
30. 4. 2021Aktualizováno30. 4. 2021, 20:13|

V Česku jsou další varianty koronaviru. Jsme pod lehkým tlakem, řekl Arenberger

V Česku se podle ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO) objevil další případ indické varianty koronaviru. Zaznamenáni byl\ ale i další dva pacienti, kteří se nakazili kombinovanými mutacemi. Právě výskyt nových variant na českém území označil Arenberger jako důvod k opatrnému rozvolnění opatření a podmínku ochrany dýchacích cest ve službách.
30. 4. 2021Aktualizováno30. 4. 2021, 15:14|