TÉMA

Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1

Trestní oznámení v souvislosti s propagací Schillerové na sociálních sítích policie „uložila“

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) nezahájila úkony trestního řízení v souvislosti s propagací bývalé ministryně financí Aleny Schillerové (ANO) na sociální síti Instagram. Věc takzvaně uložila, uvedl mluvčí centrály Jaroslav Ibehej. Rozhodnutí nyní přezkoumá státní zástupce. NCOZ se začala financováním fotografií a dalších příspěvků na soukromých sociálních sítích Schillerové zabývat v dubnu. Jako první o tom informoval server Neovlivní.cz.
20. 5. 2022|

Kauza Krym se zatím znovu otevírat nebude. Advokát Babiše mladšího neuspěl se stížností

Případ údajného zavlečení na Krym syna bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) zatím pokračovat nebude. Advokát Andreje Babiše mladšího Vítězslav Dohnal neuspěl se stížností proti rozhodnutí policie, která loni případ už podruhé odložila, uvedl to na dotaz České televize. Další možný postup chce ještě prodiskutovat s klientem.
19. 1. 2022Aktualizováno19. 1. 2022, 16:56|

Policie v případu Dominika Feriho zahájila úkony trestního řízení. Hledá případné další poškozené

Policie zahájila úkony trestního řízení v případu bývalého poslance Dominika Feriho, kterého několik žen v médiích minulý týden obvinilo ze sexuálního obtěžování a násilí. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí pražských policistů Jan Daněk. Prověřování podle něj policie vede pro podezření ze spáchání některého z trestných činů proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti. Policisté zároveň vyzvali případné poškozené, aby je kontaktovaly. V případu zatím nebyl nikdo obviněn.
1. 6. 2021|

Policie navrhla obžalovat muže, který měl vydírat Babiše. Hrozí mu až osm let vězení

Policie navrhla obžalovat muže, který čelí stíhání za vydírání premiéra Andreje Babiše (ANO). Informoval o tom šéf Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 Jan Lelek. Předpokládá, že dozorový státní zástupce o návrhu rozhodne do konce tohoto týdne. Obviněnému hrozí podle dřívějších informací dva až osm let vězení.
28. 4. 2021|