TÉMA

Česká hudba

Má vlast zazní příští rok na Pražském jaru v podání Berlínských filharmoniků

Mezinárodní hudební festival Pražské jaro na svém 79. ročníku od 12. května do 3. června příštího roku nabídne na pět desítek koncertů. Festival v Obecním domě zahájí Má vlast Bedřicha Smetany v podání Berlínských filharmoniků. Nadcházející ročník bude oslavou Roku české hudby a dvoustého výročí Smetanova narození. Ambasadorem Roku české hudby se na festivalu stane dirigent Jakub Hrůša. Prodej vstupenek bude zahájen 1. listopadu, informoval ředitel Pražského jara Pavel Trojan.
30. 10. 2023|

Česká filharmonie zahajuje 128. sezonu. S Dvořákem vyjede do světa, doma připomene Smetanu

Česká filharmonie ve středu zahajuje novou, 128. sezonu. V Rudolfinu během tří zahajovacích koncertů zazní výlučně hudba Antonína Dvořáka. Vystoupení je prologem k Roku české hudby, ale i připomenutí dvou set let od narození Bedřicha Smetany.
27. 9. 2023|

Byčkov, Hrůša i Netopil uvedou domácí skladatele. Česká filharmonie odhaluje 128. sezonu

Česká filharmonie (ČF) bude ve své 128. sezoně reflektovat Rok české hudby a projekt Smetana 200. Filharmoniky povede šéfdirigent a hudební ředitel ČF Semjon Byčkov. Díla českých skladatelů uvedou také oba hlavní hostující dirigenti Jakub Hrůša a Tomáš Netopil. Novou sezonu první český orchestr zahájí v Rudolfinu 27. září programem z děl Antonína Dvořáka.
20. 3. 2023|