TÉMA

Posádka

Ukrajinci tvrdí, že potopili v Černém moři ruskou raketovou korvetu

Ukrajinské ozbrojené síly tvrdí, že zničily blízko okupovaného poloostrova Krym ruskou raketovou korvetu Ivanovec. Loď utrpěla v noci ze středy na čtvrtek několik přímých zásahů trupu, v důsledku kterých se potopila, píše server BBC. Ruská strana zatím událost nekomentovala.
1. 2. 2024Aktualizováno1. 2. 2024, 15:56|

NASA chystá program Artemis, který vrátí po půlstoletí člověka na Měsíc. Start přesunuli na pátek

Půl století po konci éry programu Apollo zahájí americká vesmírná agentura NASA dlouho očekávaný program Artemis, který má vrátit člověka na Měsíc. V pondělí ve 14:33 SELČ se mělo otevřít okno příležitosti pro start rakety Space Launch System (SLS) s modulem Orion, který bez posádky obletí Měsíc a v případě úspěchu se po dvaačtyřiceti dnech vrátí zpět na Zemi. NASA však nakonec pondělní start zrušila. Důvodem byl problém s jedním z motorů. Další možný termín je v pátek.
29. 8. 2022Aktualizováno29. 8. 2022, 22:13|

U Korfu dohořívá italský trajekt. Jeden pohřešovaný se našel živý, později hasiči objevili i jednoho mrtvého

Záchranáři nalezli živého jednoho z pohřešovaných na italském trajektu, na němž nedaleko řeckého Korfu vypukl požár. Informovalo o tom řecké ministerstvo, pod které spadá lodní doprava. Hasiči později jednoho z pohřešovaných objevili mrtvého, informovala agentura Reuters. Podle provozovatele trajektu a řeckých úřadů se tak stále pohřešuje 10 cestujících. Má jít o řidiče kamionů z Bulharska, Řecka, Turecka a Litvy.
20. 2. 2022Aktualizováno20. 2. 2022, 18:41|

Izrael pošle na hranici s Egyptem tank s čistě ženskou posádkou

Izraelská armáda vůbec poprvé vyšle k obraně hranice tank s čistě ženskou posádkou. Od srpna má být tank Merkava nasazen na hranici s Egyptem. Informovala o tom ve středu večer izraelská stanice Kan, podle níž jde o izraelskou premiéru. V tanku o hmotnosti 65 tun je čtyřčlenná posádka včetně velitele, řidiče, střelce a nabíječe.
1. 7. 2021|

Našel se vrak indonéské ponorky. Všech 53 členů posádky zemřelo

Pátrací týmy objevily na mořském dně poblíž ostrova Bali vrak pohřešované indonéské ponorky, všech 53 členů posádky zemřelo. Oznámilo to vedení armády. Náčelník štábu námořnictva uvedl, že stroj se rozlomil na tři kusy. Indonéský prezident Joko Widodo vyjádřil soustrast rodinám obětí havárie.
25. 4. 2021|