TÉMA

Hlídací pes

Doporučujeme

TikTok drží pozornost a sbírá citlivá data. Jeho algoritmus je označován jako „kokain sociálních sítí“

Seznam států, které zakazují používání aplikace TikTok na služebních zařízeních státních zaměstnanců, roste. Reagují tak na obavy ze zneužití velkého množství dat, které sociální síť původem z Číny o svých uživatelích sbírá. Nejde však o jedinou kontroverzi této platformy – americké úřady varují před jejím možným využitím v protizápadním tažení Číny a znepokojení vyvolávají i možné dopady na duševní zdraví mladých uživatelů.
4. 5. 2023Aktualizováno7. 5. 2023, 16:17|

Okamura se musí omluvit za příspěvek na sociální síti, ve kterém nazval novináře mediální žumpou

Předseda SPD a poslanec Tomio Okamura se musí omluvit Ústavu nezávislé žurnalistiky za to, že v příspěvku na Facebooku označil web HlídacíPes.org za podvodný a novináře nazval „mediální žumpou“. Pravomocně o tom v pondělí rozhodl pražský vrchní soud. Potvrdil prvoinstanční verdikt a Okamurovo odvolání zamítl.
24. 5. 2021|

Informace o mezinárodním skandálu prosakovala do redakcí. To mohlo urychlit vypuknutí kauzy Vrbětice

Aktuální diplomatickou roztržku mezi Českem a Ruskem odstartovala zpráva, že za sedm let starým výbuchem v muničním skladu Vrbětice stojí ruská tajná služba. A oficiální oznámení této informace ze strany vlády možná odstartovali novináři. Podrobnosti o přicházejícím vypuknutí mezinárodního skandálu k nim už prosakovaly delší dobu. Jakou roli sehrála média v kauze Vrbětice, nastiňuje pořad Newsroom ČT24.
25. 4. 2021|