TÉMA

eBay

Podvodníci na on-line bazarech připravili Čechy o stovky milionů. Scházejí se na Telegramu

Češi přišli kvůli podvodům na internetových bazarech o stovky milionů korun. Uvedli to zástupci bezpečnostní firmy Eset a české policie. Podvodníci, kteří jsou podle nich nejčastěji z Ruska, Uzbekistánu nebo Ukrajiny, začali využívat nástroj, jenž jim umožňuje jednoduše krok za krokem vytvořit podvod na několik kliknutí. Až pětina podvodníkům podlehne.
24. 8. 2023Aktualizováno24. 8. 2023, 19:42|

Sběratelské kartičky se vracejí do módy. Díky pandemii raketově roste jejich popularita i cena

Zájem o obchodování se sběratelskými kartičkami dosáhl díky pandemii astronomických výšin. Obrázky oblíbených hokejistů, které dříve lidé kupovali za pár korun třeba se žvýkačkami, mohou mít dnes až tisíckrát větší hodnotu. Podle zprávy amerického aukčního webu eBay byl rok 2020 rekordním obdobím pro svět sběratelů – kvůli absenci živého sportu a veřejného života se lidé obrátili alespoň ke sbírání svých oblíbených hráčů, nebo třeba i pokémonů, v karetní podobě. Roční nárůst obchodu s kartičkami v Americe přesáhl podle statistik on-line tržiště 142 procent.
25. 4. 2021|

Rána pro facebookový projekt kryptoměny. Ztrácí podporu firem Visa i Mastercard

Plán sociální sítě Facebook zřídit vlastní digitální měnu libra narazil na další vážný problém. Společnosti Visa, Mastercard, eBay a Stripe oznámily, že odcházejí z asociace, která má plánovanou digitální měnu spravovat.
12. 10. 2019|