TÉMA

Kordis JMK

Ve dvou nových zastávkách staví vlaky na Brněnsku. Na Kroměřížsku změnila stanice po 130 letech název

Jednodušší cestování mají od neděle lidé z obcí západně od Brna. Můžou využít dvě nové zastávky – Brno-Starý Lískovec a Ostopovice. Na Kroměřížsku zase nese nové jméno zastávka Podhradní Lhota, kterou přitom jízdní řády dříve uváděly jako Rajnochovice.
13. 12. 2021|

Mezi Brnem a Blanskem přestaly jezdit vlaky. První pracovní den výluky je zatím bez větších problémů

Mezi Brnem a Blanskem v neděli přestaly jezdit vlaky, místo nich mohou lidé využívat náhradní autobusovou dopravu. První všední den velké výluky se zatím obešel bez větších komplikací. Cesta lidem sice trvá déle, ale spoje jezdí podle jízdního řádu a kapacita je dostatečná, řekl mluvčí společnosti Kordis JMK Květoslav Havlík. Dispečeři zatím nezaznamenali ani stížnosti cestujících.
13. 12. 2021Aktualizováno13. 12. 2021, 12:52|

Vlaky z Blanska do Brna na rok nahradí autobusy, cestu do krajského města usnadní nové zastávky

Na trati mezi Brnem a Blanskem přestanou kvůli rekonstrukci 12. prosince jezdit vlaky. Provoz na trati bude zcela zastaven až do příští prosincové změny jízdního řádu. Mezi krajským a okresním městem tak bude po celý rok jezdit několik autobusových linek, které nahradí zrušené železniční spoje. Na tiskové konferenci to řekl ředitel společnosti Kordis JMK Jiří Horský. Ve stejný den se zároveň cestujícím otevřou dvě nové zastávky na modernizované trati z moravské metropole do Střelic, a to v Ostopovicích a v Brně-Starém Lískovci.
25. 11. 2021|

V Bučovicích, Slavkově a Veselí už nebudou na autobusovém nádraží informační kanceláře, nevyplatily se

Od května ukončí provoz informační kanceláře na třech jihomoravských autobusových nádražích. Důvodem je malý zájem cestujících o služby. Konec okének se dotkne ale taky školáků a seniorů, kteří si v nich vyřizovali jízdní doklady a slevové průkazky.
23. 4. 2021|