TÉMA

Okresní soud ve Zlíně

Otec a exmanželka hlavy lihové mafie půjdou znovu k soudu, o odvolání žalobce rozhodne neveřejně

O odvolání v případu Vladimíra Březiny a Stanislavy Kudlejové rozhodne zlínská pobočka brněnského krajského soudu 13. února v neveřejném jednání. Otec a bývalá manželka Radka Březiny, který byl ústřední postavou v kauze lihové mafie, byli obviněni z praní špinavých peněz. Prvoinstanční soud je opakovaně očistil, ale státní zástupce dvakrát uspěl s odvoláním. Odvolal se i proti poslednímu osvobozujícímu z loňského května.
6. 2. 2024|

Policie navrhla obžalovat podnikatele Redla v kauze pohonných hmot

Policisté navrhli obžalovat podnikatele Michala Redla v kauze firmy M5. Ta se týká údajného podvodu kolem dovozu pohonných hmot, kterého se měl Redl dopustit spolu s Radovanem Krejčířem. České televizi to řekl dozorující státní zástupce Vladimír Trýzna. Stíhání Redla, který je obviněný i v kauze Dozimetr, bylo v roce 2007 přerušeno kvůli duševní nemoci. Podle nového posudku ale dokáže trestní řízení vnímat.
15. 11. 2023|

Soud začal projednávat tlačenici na slušovické diskotéce, zranilo se tehdy dvanáct lidí. Organizátor vinu odmítl

Okresní soud ve Zlíně začal ve středu projednávat případ loňské tlačenice na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku. V kauze jsou obžalovaní organizátor diskotéky Jiří Kotek a firma Derby Company, jejímž je jednatelem. Devětadvacetiletému muži hrozí za obecné ohrožení z nedbalosti až osmileté vězení, společnosti peněžitý trest a zákaz činnosti. Kotek u soudu vinu odmítl a nechtěl ani vypovídat, stejně se vyjádřil zástupce společnosti. U soudu bylo také několik poškozených.
18. 10. 2023|

Státní zastupitelství obžalovalo muže a firmu v souvislosti s tlačenicí na slušovické diskotéce

Kvůli loňskému neštěstí na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku padla obžaloba. ČT to sdělil Jan Zubek z Okresního státního zastupitelství ve Zlíně. Obžalobě z obecného ohrožení z nedbalosti čelí jeden muž a firma. Muži hrozí v případě odsouzení až osmileté vězení, firmě peněžitý trest a zákaz činnosti. Případem se nyní bude zabývat Okresní soud ve Zlíně. Při tlačenici na schodišti, které vede do hudebního klubu, se loni v říjnu zranilo dvanáct lidí. Pět z nich skončilo v nemocnici, všichni pacienti byli nezletilí.
5. 9. 2023|

Vrchní soud definitivně zprostil obžaloby matku šéfa takzvané lihové mafie Radka Březiny

Olomoucký vrchní soud ve čtvrtek definitivně zprostil obžaloby Marii Březinovou obžalovanou ze zpronevěry a podvodu za údajné vyvedení majetku jejího syna, šéfa lihové mafie Radka Březiny. Stejně tak zprostil obžaloby daňového poradce Antonína Dospivu, který se měl na trestné činnosti podle obžaloby podílet. Obžalováni byli původně ze zpronevěry, podvodu a pokusu o poškození věřitele a účastenství, za což jim hrozilo až osm let vězení.
18. 11. 2021Aktualizováno18. 11. 2021, 12:16|

Soud už podruhé zprostil otce a exmanželku Radka Březiny obžaloby z praní špinavých peněz

Okresní soud ve Zlíně zprostil otce a exmanželku Radka Březiny, organizátora rozsáhlých obchodů s nezdaněným lihem, obžaloby z takzvaného praní špinavých peněz. Za legalizaci výnosů z trestné činnosti hrozily Vladimíru Březinovi a Stanislavě Březinové tři roky až osm let vězení. Vinu oba popírali. Zprošťující rozsudek vynesl v případu prvoinstanční soud už podruhé.
21. 4. 2021Aktualizováno21. 4. 2021, 13:06|