TÉMA

Lubomír Novotný

V kauze chybějící české nafty dostal manažer Viktoriagruppe sedm let vězení

Soud uznal v kauze chybějící české nafty v bavorském skladu vinnou jak zkrachovalou německou firmu Viktoriagruppe, tak i dva její manažery Petra Malého a Lubomíra Novotného.  Malého poslal na sedm let do vězení a dal mu také desetimilionový peněžitý trest. Novotného potrestal tříletou podmínkou. Všem třem uložil desetiletý zákaz ochraňování českých státních hmotných rezerv. Muži vinu odmítají. Soud také zkritizoval postup Správy státních hmotných rezerv (SSHR) i kvalitu kontrol v bavorském skladu.
28. 4. 2022Aktualizováno28. 4. 2022, 11:54|

Až deset let vězení žádá žalobce pro manažery v kauze Viktoriagruppe

V kauze chybějící české nafty v bavorském skladu společnosti Viktoriagruppe žádá státní zástupce pro všechny čtyři obžalované manažery tresty vězení v rozmezí od 7,5 do deseti let. Dále pro ně chce desetimilionové peněžité tresty a také maximální, tedy desetileté zákazy činnosti. Muži podle obžaloby podvodně připravili českou Správu státních hmotných rezerv (SSHR) o 108 milionů korun.
19. 4. 2022Aktualizováno19. 4. 2022, 15:51|

Novotný z Viktoriagruppe odmítl vinu v kauze chybějící nafty. Jemu i dalším obžalovaným hrozí 10 let

Někdejší vedoucí české pobočky německé firmy Viktoriagruppe Lubomír Novotný v pondělí u soudu odmítl, že by společně s kolegy podvodně připravil Správu státních hmotných rezerv (SSHR) o více než 108 milionů korun. Vinu popřel i bývalý výrobní ředitel pobočky Jaroslav Slavík, nesouhlasí s ní ani zbylí dva obvinění muži. Kauza se týká chybějící nafty, kterou Česko skladovalo v bavorském Kraillingu. Obviněným hrozí až desetileté vězení.
19. 4. 2021Aktualizováno19. 4. 2021, 16:55|