TÉMA

Jaroslav Slavík

Soud zrušil rozsudek v kauze Viktoriagruppe a chybějící české nafty

Rozsudek v kauze společnosti Viktoriagruppe a chybějící české nafty v bavorském skladu neplatí. Zrušil ho pražský vrchní soud, který věc vrátil k dalšímu projednání. Informoval o tom mluvčí Městského soudu v Praze Adam Wenig. Zrušený verdikt ukládal firmě i jejímu jednateli Petru Malému desetiletý zákaz ochraňování českých státních hmotných rezerv. Malého navíc posílal za podvod na sedm let do vězení a dal mu také desetimilionovou pokutu.
6. 3. 2023|

Až deset let vězení žádá žalobce pro manažery v kauze Viktoriagruppe

V kauze chybějící české nafty v bavorském skladu společnosti Viktoriagruppe žádá státní zástupce pro všechny čtyři obžalované manažery tresty vězení v rozmezí od 7,5 do deseti let. Dále pro ně chce desetimilionové peněžité tresty a také maximální, tedy desetileté zákazy činnosti. Muži podle obžaloby podvodně připravili českou Správu státních hmotných rezerv (SSHR) o 108 milionů korun.
19. 4. 2022Aktualizováno19. 4. 2022, 15:51|

Novotný z Viktoriagruppe odmítl vinu v kauze chybějící nafty. Jemu i dalším obžalovaným hrozí 10 let

Někdejší vedoucí české pobočky německé firmy Viktoriagruppe Lubomír Novotný v pondělí u soudu odmítl, že by společně s kolegy podvodně připravil Správu státních hmotných rezerv (SSHR) o více než 108 milionů korun. Vinu popřel i bývalý výrobní ředitel pobočky Jaroslav Slavík, nesouhlasí s ní ani zbylí dva obvinění muži. Kauza se týká chybějící nafty, kterou Česko skladovalo v bavorském Kraillingu. Obviněným hrozí až desetileté vězení.
19. 4. 2021Aktualizováno19. 4. 2021, 16:55|