TÉMA

Teplovod

Jihovýchod Prahy byl od rána bez tepla, dodávky se podařilo obnovit do večera

Před sedmou hodinou večer se podařilo obnovit dodávky tepla a teplé vody do většiny domácností, které se musely ve čtvrtek obejít bez nich. Výpadek postihl jedenáct tisíc domácností na jihovýchodě Prahy, podle Pražské teplárenské to bylo kvůli poruše teplovodu v Michli. Původní odhad firmy hovořil o tom, že opravy potrvají až do deseti hodin večer.
18. 1. 2024Aktualizováno18. 1. 2024, 19:20|

V Kramatorsku se připravují na další válečnou zimu. Ruským útokům mají odolat zabezpečené teplárny

Ukrajina očekává s blížící se zimou další ruské útoky na kritickou infrastrukturu, přípravy na topnou sezonu proto právě vrcholí. Třeba v Kramatorsku, nedaleko frontové linie, dělníci opravují systém teplovodů, aby vydržel ostřelování a lidé na sídlištích během zimy doma nemrzli.
15. 9. 2023|

Přes sto bytů v Táboře promrzá, teplovod je poškozen. Radnice obyvatelům radí, ať jdou ke známým

Přes sto bytů v Táboře, kde žijí čtyři stovky lidí, prochládá. Teplo přestalo proudit kvůli havárii teplovodu. Podle táborské radnice jej poškodily silné mrazy. Oprava zatím nezačala, technici hledají místo závady. Podle starosty Štěpána Pavlíka (Tábor 2020) práce komplikuje špatně přístupný terén.
14. 12. 2022|

Teplárny Brno zdraží od listopadu teplo na dvojnásobek

Teplárny Brno, které zásobují teplem většinu města, zdraží od listopadu pro své odběratele o 888 korun na gigajoule (GJ) na 1672 korun za GJ včetně DPH. Průměrná domácnost se spotřebou tepla 20 GJ za rok zaplatí měsíčně asi o patnáct set korun víc.
14. 10. 2022Aktualizováno14. 10. 2022, 12:04|

Předvolební Budějovice: město hledá cesty, jak si ulevit od množství aut

Po čtyřech letech voliči rozhodnou o novém složení městského zastupitelstva Českých Budějovic, přičemž nejvíce diskutovaným městským tématem zůstává už řadu let doprava. Provoz by sice měl zeslábnout díky stavěnému dálničnímu obchvatu, chybí ale odvedení kamionů přijíždějících ze západních Čech.
19. 9. 2022|

Bavorská vesnice vsadila na obnovitelné zdroje. Je klimaticky neutrální a energeticky soběstačná

Německo chce do začátku listopadu naplnit své zásobníky plynu na více než devadesát procent. Jinak hrozí, že země bude muset výrazně redukovat spotřebu a případně ji nařídit průmyslu i domácnostem. Obyvatelé, ale i celá města hledají způsoby, jak být maximálně energeticky soběstační. Vzorem jim může být bavorská vesnice Wildpoldsried.
8. 8. 2022|

Strakonice koupí od firmy Energo teplovod, vyřeší tak spor o teplo

Strakonice koupí teplovod na sídlišti Šumavská. Město tak chce vyřešit vleklý spor o dodávky tepla, který vedla firma Energo, vlastník teplovodu, se strakonickou teplárnou. Teplovod a další zařízení i s pozemky koupí radnice zhruba za 15 milionů korun. Koupi schválilo všech 18 přítomných zastupitelů. Ředitel teplárny Pavel Hřídel, který ve středu končí ve funkci, označil koupi za rizikovou investici a cenu za příliš vysokou.
11. 5. 2022|

Strakonická teplárna postaví teplovod. Skončí tím spor, kvůli kterému se část lidí ocitla v lednu bez dodávek

Strakonická teplárna postaví za deset milionů korun teplovod, kterým bude zásobovat obyvatele víc než 250 bytů na sídlišti Šumavská. Stavba vyřeší spor s firmou Energo Strakonice, která teplárně neplatí a neuzavřela s ní smlouvu. Firmy se měly dohodnout do 16. dubna, jednání jsou bez výsledku, řekl strakonický starosta Břetislav Hrdlička (Strakonická Veřejnost). Majoritním akcionářem teplárny je město, připravované vedení by mělo být hotové na podzim.
14. 4. 2021|