TÉMA

Životní prostřední

Norma Euro 7 má začít platit v roce 2025. Automobilový průmysl se obává, že se nestihne připravit

Europoslanci potvrdili, že od roku 2035 se budou –⁠ při pořízení nového vozu –⁠ prodávat už jenom bezemisní automobily. Už za dva roky má ale začít platit nová norma Euro 7, ke které má výhrady česká vláda. A k tomuto kritickému postoji se připojil i Senát. Evropská komise připomíná, že silniční provoz je hlavním zdrojem znečištění ve městech, a proto je potřeba předpisy zpřísnit. Tuzemští výrobci jsou ale proti, argumentují možným propouštěním, chybí jim prý i čas na přípravu.
19. 2. 2023|

Ekologičtí aktivisté blokovali koksovnu v Ostravě, většinu zajistila policie

Desítky ekologických aktivistů v sobotu několik hodin protestovaly v areálu koksovny Svoboda v Ostravě-Přívozu. Většinu protestujících zajistila policie. Účastníci klimakempu hnutí „Limity jsme my“ chtěli protestem upozornit na to, že provoz podle nich dlouhodobě znečišťuje ovzduší a firma OKK Koksovny to přehlíží a bagatelizuje. Společnost protest označila za zbytečný.
8. 10. 2022Aktualizováno8. 10. 2022, 16:21|

30 let zpět: 8 dní pro Zemi

V rámci oslav mezinárodní dne uspořádalo ministerstvo životního prostředí v roce 1991 akci nazvanou 8 dní pro Zemi. Té se u Hamerského rybníka v Praze zúčastnila i první dáma Olga Havlová, která sledovala i slavnostního slib světlušek a skautek.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
13. 4. 2021|

30 let zpět: Sem budeme muset jezdit nejčastěji

Předseda české vlády Petr Pithart navštívil severočeský region, aby se na vlastní oči přesvědčil, v jak těžkých podmínkách zde lidé žijí.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
13. 2. 2020|