TÉMA

Knoxville

V některých amerických městech hrozí mladým mužům zastřelení víc, než kdyby byli ve válce

Riziko úmrtí v důsledku střelných zbraní v USA roste: v roce 2020 se staly hlavní příčinou úmrtí dětí, dospívajících a mladých dospělých. Riziko ale zdaleka není rovnoměrné – mladí muži v některých oblastech čelí nepoměrně vyššímu riziku zranění a úmrtí způsobených střelnou zbraní.
29. 12. 2022|
Doporučujeme

V USA přibývá „anti-archeologie“. Vykopané artefakty se vracejí zpět na místa původu

Jako by se obrátil proud času: archeologické artefakty a ostatky pravěkých lidí míří z amerických muzeí zpátky na místa, kde byly vykopány. Úprava zákonů by tuto praxi, která podle odpůrců z řad odborníků limituje vědecké poznání, měla ještě usnadnit.
6. 12. 2022Aktualizováno10. 12. 2022, 16:09|

Současné systémy jsou podobné spíše papouškům než myslícím bytostem, říká šéfka programu umělých inteligencí v Bílém domě

V rozhovoru pro Českou televizi pochválila bývalá vedoucí amerického prezidentského programu umělých inteligencí to, jak dobře Evropská unie dokáže kontrolovat tyto systémy. Je podle ní ale současně příliš opatrná a nedostatečně kreativní.
7. 12. 2022|

Posledních 252. Vědci se pokouší zachránit vymírající vlky rudohnědé

Zoologická zahrada v americkém městě Knoxville je součástí programu, který se pokouší dát naději nejohroženější psovité šelmě světa – vlkovi rudohnědému. Plány kazí farmáři i pytláci.
7. 11. 2022|

Před 40 lety skončila výstava, která navždy změnila svět. Představila kouli, kostku a vizi konce civilizace

Roku 1982 ukousl Ozzy Osbourne hlavičku netopýrovi, ABBA vydala svůj poslední singl Under Attack a v Československu se v čele hitparád projížděl Poslední kovboj Michala Tučného. Na druhé straně planety, v nenápadném americkém městě Knoxville, se ale mezitím psaly dějiny.
31. 10. 2022|

Zachraňte Stevie. Šimpanzí máma mládě zavrhla, lidé se mu snaží pomoci

Záchrana živočišného druhu vyžaduje spoustu obětí. A někdy i objetí - jako v případě pokusu o výchovu Stevie, opuštěného šimpanzího mláděte v zoo v americkém městě Knoxville.
21. 10. 2022|

Student střední školy v Tennessee zemřel po přestřelce s policií

V prostorách střední školy Austin-East Magnet High School ve městě Knoxville v americkém státu Tennessee se v pondělí strhla přestřelka s policií. Zemřel při ní student a jeden ze zasahujících policistů utrpěl vážná zranění. Na Twitteru o tom informovaly úřady. Policie původně hovořila o několika lidech zasažených kulkami a o zatčeném člověku.
13. 4. 2021|