TÉMA

Mezinárodní cena vévody z Edinburghu

Pavel se na Hradě setkal s princem Edwardem, ten pak v Senátu ocenil studenty

Britský princ Edward předal v Senátu ocenění absolventům vzdělávacího programu, který jako vévoda z Edinburghu zaštiťuje. Během své návštěvy v Česku se bratr Karla III. už sešel s prezidentem Petrem Pavlem a ve Vestci u Prahy zasadil strom v aleji, která vznikla u příležitosti nedožitých stých narozenin jeho otce Philippa. Edward v Česku pobyde do čtvrtka.
24. 5. 2023Aktualizováno24. 5. 2023, 16:38|

Britský princ Edward přijel do Prahy. Neformálně se sešel s Pavlem

Britský princ Edward v úterý přijel na návštěvu České republiky. Do Prahy na britské velvyslanectví dorazil autem z Německa kolem čtvrté odpoledne. Fotografii z příjezdu sdílel na svém Twitteru britský velvyslanec v Česku Matthew Field. Středobodem Edwardovy návštěvy bude Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (DofE) určená studentům mezi čtrnácti a čtyřiadvaceti lety. Navštíví také obec Vestec u Prahy, pokloní se u Národního památníku hrdinů heydrichiády v Praze a setká se s prezidentem Petrem Pavlem, se kterým se neformálně sešel už v úterý. V Česku pobude do čtvrtka.
23. 5. 2023Aktualizováno23. 5. 2023, 23:23|

Oblíbený byl v médiích i mezi lidmi, vzpomínají na prince Philipa čeští diplomaté či novináři

V nedožitých sto letech zemřel v pátek britský princ Philip. Do smutku se zahalily nejen Britské ostrovy a území, která dříve pod korunu patřila, ale i zbytek světa, včetně Česka. Jiří Zrůst se znal s princem osobně. „Spousta lidí, včetně mě, měla to potěšení zažít jeho humor,“ vzpomíná předseda správní rady Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu v ČR. „Byl mužem činu,“ dodal. „Nikdy nelhal, což se nedá říct o politicích,“ tvrdí bývalý pracovník BBC Milan Kocourek a vzpomíná na to, že se na mediální výstupy prince vždy těšil.
10. 4. 2021|