TÉMA

Elektrobus

Ostrava uvádí do provozu elektrobusy. V budoucnu má být každý desátý vůz „na baterky“

Dopravní podnik Ostrava (DPO) uvedl do provozu první z 24 elektrických autobusů s průběžným dobíjením. V Hranečníku ve Slezské Ostravě začala fungovat i nová nabíjecí stanice. Další elektrobusy podnik uvede do provozu postupně do podzimu, kdy přibudou i další tři nabíjecí stanice ve Valchařské ulici v centru Ostravy. Celková hodnota autobusů Solaris včetně dobíjecích ramen je bez DPH 308 milionů korun, řekl předseda představenstva a generální ředitel DPO Daniel Morys.
6. 5. 2022Aktualizováno6. 5. 2022, 16:22|

Paříž stáhla téměř třetinu elektrobusů. Během měsíce dva shořely

Paříž preventivně stáhne ze svých ulic třetinu elektrických autobusů poté, co během jednoho měsíce vzplanula dvě vozidla. Jde o první větší incidenty od roku 2016, Francouzi se ale obávají, že by mohly zpomalit ekologické ambice jejich metropole.
2. 5. 2022|

Z Holešovic na Černý Most v Praze budou jezdit elektrobusy

Na autobusové lince číslo 201 pražské hromadné dopravy budou v budoucnu jezdit vozy poháněné elektřinou. Důvodem je zlepšení kvality ovzduší. Dopravní podnik zahájí práce na elektrifikaci linky z Nádraží Holešovice na Černý Most. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní. Podnik připravuje elektrifikaci také na dalších linkách.
12. 7. 2021|

Dopravní podnik v Ostravě vyřadil z provozu poslední dva dieselové autobusy

Dopravní podnik Ostrava slavnostně vyřadil z běžného provozu poslední dva autobusy na naftový pohon. Stal se tak prvním velkým dopravním podnikem v zemi, který už používá jen ekologičtější vozidla s pohonem na elektřinu nebo plyn.
9. 4. 2021|