TÉMA

Klecany

Arcibiskupství chce prodat městu Jindřišskou věž za sto milionů, Vatikán souhlasí

Pražské arcibiskupství dostalo souhlas z Vatikánu, aby mohlo prodat středověkou Jindřišskou věž v Praze hlavnímu městu, řekl pražský arcibiskup Jan Graubner. Arcibiskupství podle něj čeká na další jednání pražského zastupitelstva, jestli prodej schválí. Arcibiskupství se podle Graubnera také rozhodlo prodat za 308 milionů korun hotel Clara Futura v Dolních Břežanech.
20. 9. 2023|

Půl tuny kokainu z Klecan převezla policie do hlídaného skladu, skončí ve spalovně

Cihly kokainu objevené v sobotu mezi banány v distribučním centru obchodního řetězce Albert v Klecanech u Prahy odvezli policisté do střeženého skladu. Více než půl tuny drogy skončí po odborné analýze ve spalovně, informovala na policejním webu mluvčí Národní protidrogové centrály Lucie Šmoldasová. Za 646 kilogramů kokainu, které putovaly z Ekvádoru do Amsterdamu a zřejmě omylem skončily ve středních Čechách, by se při pouličním prodeji dalo podle ní utržit několik miliard korun.
15. 8. 2023|

Mezi banány ve skladu obchodního řetězce v Klecanech se našly stovky kilogramů kokainu

Policie zajistila 646 kilogramů kokainu – při prodeji by podle jejího odhadu mohl mít hodnotu dvě a půl miliardy korun. Našli ho zaměstnanci distribučního centra potravinářského řetězce Albert v Klecanech u Prahy - stejně jako v minulých podobných případech v nákladu banánů. Kriminalisté rozjeli vyšetřování a zjišťují, kdo drogy odeslal a komu byly určené. Do Česka se ale podle nich dostaly zřejmě omylem. S informací o nálezu přišel web televize Nova.
13. 8. 2023Aktualizováno13. 8. 2023, 20:41|

168 hodin: Pětina ukrajinských dětí chodí v Česku do provizorních prostor. Školy se obávají, co přinese září

Začaly zápisy ukrajinských dětí do českých škol. Kolik mladých uprchlíků ve skutečnosti v září usedne do lavic, bude záviset nejen na výsledku zápisů, ale také na tom, jak bude pokračovat válka, kterou proti Ukrajině vede Rusko. Do Česka přišlo z napadené země kolem 70 tisíc školou povinných dětí. Do škol začala zatím chodit asi třetina tohoto počtu. Mnoho z nich ale chodí do tříd vytvořených nouzově v provizorních prostorách. O ukrajinských žácích, kteří se vzdělávají v provizorních podmínkách v českých školách, natáčela pro 168 hodin Kateřina Stibalová.
13. 6. 2022|

Psychiatr Höschl odchází z čela Národního ústavu duševního zdraví

V čele Národního ústavu duševního zdraví (NÚDZ) ve středočeských Klecanech skončí psychiatr Cyril Höschl, vedl ho od založení v roce 2015. Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) po vzájemné domluvě přijal jeho rezignaci, informovalo v pátek ministerstvo v tiskové zprávě.
9. 4. 2021Aktualizováno9. 4. 2021, 11:29|