TÉMA

Kriminalistický ústav

Bývalý policista nabízel za poškození důkazu 850 tisíc korun. Soud ho potrestal podmínkou

Bývalý pracovník Kriminalistického ústavu Jozef Balint odešel od soudu s podmínkou za uplácení. České televizi to sdělila mluvčí Okresního soudu v Benešově Renata Průšová. Muž měl za úplatek 850 tisíc korun žádat poškození mobilního telefonu, který kriminalisté zabavili jako důkaz v trestním řízení. Původně ho soud obžaloby zprostil, státní zástupkyně se ale odvolala. Verdikt je nepravomocný.
23. 3. 2022|

Soud bude znovu řešit pokus o uplácení v Kriminalistickém ústavu. Obviněný údajně žádal poškození důkazu

Krajský soud v Praze zrušil osvobozující rozsudek v případu bývalého pracovníka Kriminalistického ústavu obviněného z uplácení. Soud tak vyhověl státní zástupkyni, která s osvobozením nesouhlasila. Případ musí znovu posoudit Okresní soud v Benešově, který muže původně zprostil obžaloby, zjistila ČT z justiční databáze. Podle policie obviněný za úplatek 850 tisíc korun žádal poškození mobilního telefonu, který kriminalisté zabavili jako důkaz v trestním řízení.
22. 11. 2021|

Státní zástupce obžaloval expolicistu. Za 850 tisíc měl žádat poškození zabaveného telefonu

Státní zástupce podal obžalobu na bývalého pracovníka Kriminalistického ústavu. Žalobce ho viní z podplácení. Na dotaz ČT to uvedla státní zástupkyně Daniela Bartíková z Vrchního státního zastupitelství v Praze. Za úplatek 850 tisíc korun měl muž podle policie žádat poškození mobilního telefonu, který kriminalisté zabavili jako důkaz v trestním řízení. Za to obviněnému hrozí až šest let vězení. Případem se bude zabývat Okresní soud v Benešově.
9. 4. 2021|