TÉMA

Dráhy

Část železnice v Rakousku dopoledne zastavila závada, zpoždění se dotýká i spojů do Česka či Německa

Kvůli technické závadě se ve čtvrtek po osmé hodině zastavila veškerá železniční doprava ve východní části Rakouska včetně Vídně. Informovaly o tom rakouské dráhy ÖBB. Vlaky se rozjely před desátou hodinou, i přesto se ale dlouhá zpoždění dotknou i mezinárodních vlaků, které přes Vídeň jezdí do Česka, Maďarska, Německa nebo na Slovensko.
13. 4. 2023|

Loni zemřelo na drahách 205 lidí. Je to nejméně za devatenáct let

Na českých drahách zemřelo loni 205 lidí, nejméně za posledních devatenáct let. Meziročně bylo na železnici, v metru a na lanových, trolejbusových i tramvajových drahách v roce 2021 o šestnáct procent méně mrtvých. Vyplývá to z údajů, které zveřejnila Drážní inspekce.
4. 1. 2022|

České dráhy začaly ve velkém propouštět, už odešlo 450 zaměstnanců

České dráhy výrazně propouštějí. Na začátku roku měly kolem 14,5 tisíce pracovníků. Zatím jich odešlo už 450 a další zřejmě budou následovat. Firma totiž ohlásila úřadu práce hromadné propouštění. Redukovaly se hlavně počty řídicích pracovníků. Dopravce chce díky tomu ušetřit a být konkurenceschopný v tendrech na dotované spoje.
20. 7. 2021|

Školní linky se zatím vrací jen v některých městech, část dopravních podniků vyčkává

Některé dopravní podniky obnoví od pondělí 12. dubna, kdy se část žáků vrací do lavic, školní linky. Někde se úplně vrátí k běžnému provozu. Česká televize oslovila jednotlivé dopravní podniky. Pravidelné školní spoje se tak například vrátí do Prahy a okolí, Hradce Králové, Plzně nebo Českých Budějovic. Část měst ale s obnovou provozu vyčkává, nebo se chce teprve rozhodnout podle požadavků přilehlých obcí.
8. 4. 2021|