TÉMA

Česká federace potravinových bank

Sbírka potravin vynesla 624 tun zboží pro potřebné. Je to dosud nejvíc

V sobotní podzimní sbírce potravin v Česku lidé v obchodech darovali 624 tun zboží, z toho 562 tun potravin a 62 tun základní drogerie a hygienických potřeb. Je to dosud nejvíc v této akci. Z vybraných potravin lze připravit až 1,124 milionu porcí jídla, sdělil zástupce Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Miroslav Dinga. Sbírka přitom pokračuje v e-shopech až do 21. listopadu, očekává se tak překročení 700 tun darovaného zboží.
12. 11. 2023Aktualizováno12. 11. 2023, 20:04|

Po celém Česku se konala potravinová sbírka. Zapojily se čtyři tisíce dobrovolníků

Lidé se během soboty v obchodech po celé republice mohli zapojit do podzimního kola sbírky potravin. Letos se jí zúčastnilo zhruba čtyři tisíce dobrovolníků. Češi na darování potravin slyší a do sbírek hojně darují, řekl novinářům předseda České federace potravinových bank Aleš Slavíček. V jarním kole sbírky se vybralo 495 tun potravin, podle Slavíčka se nyní vybere minimálně stejné množství. V pravidelných sbírkách se vybírají hlavně trvanlivé potraviny, které banky distribuují potřebným.
11. 11. 2023|

Začíná podzimní kolo sbírky potravin. Zapojit se lze už on-line

Otevírá se možnost zapojit se do letošního kola sbírky potravin, a to on-line již od 7. listopadu. Potravinové banky jsou letos prázdnější než obvykle. Podle očekávání Svazu obchodu a cestovního ruchu (SOCR) by do ní mohlo přispět přes dva tisíce prodejen, loni jich bylo 1470. Na tiskové konferenci to novinářům řekli prezident SOCR Tomáš Prouza a předseda České federace potravinových bank Aleš Slavíček.
7. 11. 2023Aktualizováno7. 11. 2023, 16:53|

Lidé mohou přispět do celonárodní sbírky potravin, poptávka po pomoci kvůli zdražování stoupla

Během soboty mohou lidé přispět v podzimním kole celonárodní sbírky potravin. Letos se do ní zapojilo přes čtrnáct set obchodů. Trvanlivé a drogistické zboží ze sbírky poputuje do skladů potravinových bank, které pomáhají například seniorům, samoživitelkám, handicapovaným, rodinám v nouzi či dětem z dětských domovů.
12. 11. 2022|

Lidé kupovali v rámci sbírky potraviny pro potřebné, hodily se konzervy i těstoviny

Ve víc než osmi stech obchodech po celém Česku mohli v sobotu lidé přispět do potravinové sbírky. Organizátoři doufají v podobný úspěch jako na podzim, kdy i přes pandemii tehdy sklady potravinových bank naplnilo rekordních 713 tun zboží. Zásoby jsou určené pro lidi v nouzi, od ohrožených dětí až po seniory.
24. 4. 2021|

Potravinové banky loni shromáždily o polovinu víc jídla, přesto to nestačilo

Potravinové banky loni shromáždily celkem 7007 tun potravin, což bylo proti předloňským 4700 tunám zhruba o polovinu více. Přestože byl nárůst velký, kvůli vysoké poptávce na podzim to nestačilo, oznámila Česká federace potravinových bank.
8. 4. 2021|