TÉMA

Jiří Malý

„Gangsterka, v níž jde o moc, vliv a velké peníze,“ říká Kmenta o kauze IKEM. Angažmá GIBS je podle něj zvláštní

„Jsme svědky takové gangsterky, v níž jde klasicky o moc, vliv a také o velké peníze,“ prohlásil o kauze IKEM investigativní novinář časopisu Reportér Jaroslav Kmenta. Tvrdí, že IKEM se „tuneluje“ prostřednictvím plateb za dodávky materiálu a přístrojů, nicméně podle něj nejde o klasické „tunelování“, protože IKEM přístroje skutečně potřebuje. Celý případ je podle Kmenty vyšetřován jednostranně. „Nikdo neřešil podstatu dokumentů, které v ruce držel (Jiří) Malý a (Michal) Stiborek, vykazující znaky toho, že byla založena offshorová struktura,“ upozornil v Událostech, komentářích.
21. 10. 2023|

Náměstek ředitele IKEMu Malý, který je obviněn za vydírání, rezignoval

Náměstek ředitele pro strategii a rozvoj Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) Jiří Malý, který je obviněný za vydírání, rezignoval na svoji funkci. Informaci České televizi potvrdila ředitelka IKEMu Helena Rögnerová.
10. 10. 2023Aktualizováno10. 10. 2023, 19:20|

V kauze IKEM padla obvinění. Stiborek je podezřelý z vydírání

V kauze IKEM padla obvinění. Generální inspekce bezpečnostních sborů obvinila exředitele Michala Stiborka, podezřívá ho mimo jiné z vydírání, zjistila ČT. Spolu se Stiborkem čelí podle MF Dnes obvinění také náměstek této nemocnice Jiří Malý a šéf oddělení IT v IKEMu Petr Raška. Stíhání tří lidí potvrdila mluvčí inspekce Ivana Nguyenová, jména obviněných však neuvedla. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) řekl, že pověřené ředitelce IKEMu Heleně Rögnerové doporučil, aby zvážila Malého odvolání. Ta potvrdila, že se bude jeho doporučením řídit.
9. 10. 2023Aktualizováno9. 10. 2023, 19:52|

IKEM provizorně povede bývalá ředitelka Motola Rögnerová

Řízením pražského Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) do nástupu nového ředitele, který vzejde z výběrového řízení, pověřil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) dočasně vrchní ředitelku sekce pro ekonomiku a zdravotní pojištění ministerstva a někdejší šéfku motolské nemocnice Helenu Rögnerovou. Informoval o tom mluvčí ministerstva Ondřej Jakob. IKEM vedl do poloviny srpna Michal Stiborek, který rezignoval po podezřeních okolo svého úvěrového byznysu. Pověřením Rögnerové končí v čele IKEMu jeho statutární náměstek Jiří Malý, kterého podle informací Seznam Zpráv stejně jako Stiborka prověřuje policie.
1. 9. 2023Aktualizováno1. 9. 2023, 14:13|

Ministerstvo dál řeší, koho pověří vedením IKEMu. Náměstka Malého prý prověřuje policie

Ministerstvo zdravotnictví dál řeší, koho po bývalém řediteli Michalu Stiborkovi pověří vedením Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM). Mluvčí Ondřej Jakob to uvedl v reakci na podezření, které ve čtvrtek přinesl server Seznam Zprávy ohledně statutárního náměstka Jiřího Malého, jenž po Stiborkově rezignaci instituci vede. Stiborek rezignoval před dvěma týdny, v pondělí v IKEMu zasahovala policie. Prověřuje podezření z vydírání, korupce a manipulace veřejné zakázky.
31. 8. 2023|

Válek přijal rezignaci ředitele IKEMu Stiborka

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) přijal rezignaci ředitele Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) Michala Stiborka, který mu ji nabídl v pátek ráno. Ministr to oznámil na dopolední tiskové konferenci. Řízením IKEMu v plném rozsahu pověří dosavadního statutárního zástupce ředitele institutu Jiřího Malého. Postup Válka je reakcí na nedávné informace Seznam Zpráv, které napsaly, že Stiborek v posledních letech vydělal desítky milionů korun díky půjčování peněz na horentní úrok a s vysokými smluvními pokutami.
18. 8. 2023Aktualizováno18. 8. 2023, 21:39|

Obezita je epidemie dnešní společnosti, shodli se odborníci. V Česku podle nich příliš nefunguje prevence

Výskyt obezity se v posledních třech letech výrazně zvýšil a stále se zvyšuje, uvedl v pořadu 90' ČT24 diabetolog a předseda České diabetologické společnosti Martin Haluzík. Dodal, že k tomu přispěla i epidemie covidu-19. Podle kardiochirurga Jiřího Malého jde o epidemii dnešní společnosti. Přednosta Kardiocentra IKEM Josef Kautzner podotkl, že lidé mají infarkty mnohem dříve, než by museli, často k tomu přispívají i kouřením.
29. 4. 2023|

IKEM slaví padesát let od založení. Hyde Park Civilizace natáčel přímo v hybridním operačním sále

Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM) vznikl před padesáti lety. Jeho činnost přiblížil sobotní díl pořadu Hyde Park Civilizace. Tématem bylo řešení onemocnění srdce, transplantace slinivky břišní, ledvin či třeba dělohy. Pozvání přijali kardiolog Josef Kautzner, kardiochirurg Jiří Malý, diabetolog František Saudek a transplantační chirurg Jiří Froněk.
6. 4. 2021|