TÉMA

Únik dat

Na internet unikla data tisíců institucí a firem. Týkat se to má i Česka

Na internet v nedávné době unikla data 65 tisíc firem a institucí, včetně dat organizací z Česka. Informovaly o tom antivirové společnosti SOCRadar a Xevos. Únik se má údajně týkat také ministerstva vnitra, ministerstva financí, oficiálních stránek armády, zdravotní pojišťovny VZP, T-Mobilu či České spořitelny. Podle vyjádření České spořitelny a T-Mobilu však nedošlo k žádnému úniku dat klientů. Firma Microsoft informovala, že nedošlo k úniku přihlašovacích údajů uživatelů ani duševního vlastnictví. Ministerstvo financí na Twitteru uvedlo, že došlo k minimálnímu úniku dat týkajících se resortu, data však nejsou citlivá a jsou již neplatná.
25. 10. 2022Aktualizováno25. 10. 2022, 21:40|

Z Credit Suisse unikla data třiceti tisíc klientů, podle médií jsou mezi nimi zločinci

Z druhé největší švýcarské banky Credit Suisse unikla data, která odhalují podrobnosti o účtech více než 30 tisíc klientů. Údajně jsou mezi nimi i drogoví dealeři, obchodníci s lidmi a další zločinci. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na německý deník Süddeutsche Zeitung, který údaje obdržel zhruba před rokem. Od té doby je zkoumal spolu s desítkami dalších médií a mezinárodní investigativní sítí OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project).
20. 2. 2022|

Irská komise vyšetřuje Facebook kvůli úniku dat. Firma mohla porušit GDPR

Irská Komise pro ochranu dat (DPC) začala vyšetřovat Facebook v souvislosti s rozsáhlým únikem osobních údajů uživatelů. Komise oznámila, že zkoumá, zda firma neporušila pravidla Evropské unie na ochranu soukromí.
14. 4. 2021|

Facebooku před lety unikla data 500 milionů uživatelů, nyní se objevila na internetu

Osobní data více než 500 milionů uživatelů unikla před lety Facebooku. Nyní se objevila na internetu a podle expertů je mohou zneužít hackeři. Jedná se o další příklad možného nedostatečného zabezpečení uživatelských údajů na této sociální síti.
4. 4. 2021Aktualizováno4. 4. 2021, 14:57|