TÉMA

iRozhlas.cz

Soud propustil z vazby úřednici obviněnou z přípravy nájemné vraždy, píše iRozhlas.cz

Soud propustil z vazby úřednici Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) obviněnou z objednání vraždy manžela. Soud mimo jiné přijal její písemný slib, že povede řádný život. Na svobodu jí pomohla také záruka, uvedl server iRozhlas.cz a Český rozhlas Radiožurnál. V případu jsou stíhaní tři lidé, policisté je podezírají z přípravy nájemné vraždy a nedovoleného ozbrojování. Ve vazbě zůstává jeden z aktérů případu. Obviněným hrozí patnáct až dvacet let vězení, případně výjimečný trest.
5. 4. 2024|

Policie v kauze Vrbětice podezřívá ruského obchodníka a jeho manželku ze špionáže

Policie hlásí posun ve vyšetřování kauzy výbuchu muničních skladů ve Vrběticích z roku 2014. Kriminalisté podle dvou zdrojů obeznámených s vyšetřováním začali vyšetřovat obchodníka a bývalého ruského vojáka s českým pasem Nikolaje Šapošnikova a jeho manželku Elenu ze špionáže. Informoval o tom server iRozhlas.cz s odkazem na zjištění Radiožurnálu a časopisu Respekt.
30. 5. 2022|

Prodělaný covid mění novináře. Po nemoci dbají víc na prevenci a zdůrazňují dlouhodobé následky

O koronaviru informují nepřetržitě víc než rok. Každodenně pracují s počtem nakažených, někteří novináři už jsou ale sami tohoto čísla součástí. Na vlastní kůži si vyzkoušeli, co covid znamená, co obnáší a jak může i zdravého člověka na několik dní vyřadit z běžného života. Někteří karanténu vzali pracovně a alespoň na sociálních sítích informovali, jaký má u nich nemoc průběh. Jiní si naopak naordinovali od internetu a zpravodajství klid. Shodně ale po covidu nahlíží na svou práci trochu jinak. Jak, to zjišťoval pořad Newsroom ČT24.
5. 4. 2021|