TÉMA

Chua-lien

Na Tchaj-wanu stoupá počet mrtvých, pokračuje pátrání po pohřešovaných

Další dvě mrtvá těla našli záchranáři v národním parku Taroko na Tchaj-wanu po silném středečním zemětřesení. Podle údajů agentury Reuters tak bilance otřesů stoupla na dvanáct, tchajwanské úřady ale zatím oficiálně údaj nezvýšily.
5. 4. 2024|

Počet obětí zemětřesení na Tchaj-wanu vzrostl na deset. K otřesu došlo i u Japonska

Na deset stoupl počet obětí, které si vyžádalo středeční zemětřesení u pobřeží Tchaj-wanu. Zraněných je skoro 1070 a záchranáři pátrají po lidech, kteří se nadále pohřešují. Stovky lidí zůstávají odříznuté od okolního světa. Další zemětřesení udeřilo ve čtvrtek východně od pobřeží prefektury Fukušima na severovýchodě Japonska.
4. 4. 2024Aktualizováno4. 4. 2024, 18:48|

Tchaj-wan zasáhlo nejsilnější zemětřesení za pětadvacet let, devět lidí zemřelo

U východního pobřeží Tchaj-wanu ve středu udeřilo silné zemětřesení, které zasáhlo celý ostrov a poničilo řadu budov. Tchajwanské úřady hovoří o nejsilnějším zemětřesení za pětadvacet let, v jehož důsledku zemřelo nejméně devět lidí a více než tisíc jich utrpělo zranění. Japonské úřady po několika hodinách zrušily varování před vlnou tsunami, na jejíž příchod se chystalo pobřeží malých ostrovů na jihu země.
3. 4. 2024Aktualizováno3. 4. 2024, 21:11|

Zapřely jsme se a v podstatě modlily, popsala česká turistka otřesy na Tchaj-wanu

U východního pobřeží Tchaj-wanu udeřilo v noci na středu silné zemětřesení. Na ostrově se v tu chvíli nacházelo i několik Čechů, s nimiž se České televizi podařilo spojit. Bezprostřední reakce poskytly například zpravodajka ČT Barbora Šámalová, redaktorka Českého rozhlasu Jana Karasová nebo turistky Blanka Šugra Švancerová a Pavla Kudrnová. Mariana Wernerová z odboru komunikace ministerstva zahraničí dále oznámila, že tuzemská diplomacie nemá informace o žádných Češích přímo zasažených otřesy.
3. 4. 2024|

Tchajwanského stavbyvedoucího soud propustil na kauci. Země truchlí kvůli nehodě vlaku

Tchajwanský soud v sobotu propustil na kauci stavbyvedoucího, jehož nákladní automobil podle úřadů v pátek způsobil nejhorší železniční neštěstí v ostrovní zemi za 70 let. Zahynulo při něm nejméně padesát lidí. Stavbyvedoucí je podle agentury Reuters podezřelý, že vůz řádně nezabrzdil.
3. 4. 2021Aktualizováno3. 4. 2021, 14:32|

Vlak na Tchaj-wanu vykolejil v tunelu, srazil se s nákladním vozem. Zemřelo nejméně 50 lidí

Nejméně padesát lidí zemřelo a dalších nejméně sto utrpělo zranění při vykolejení vlaku v tunelu na Tchaj-wanu. Souprava s bezmála pěti sty cestujícími se podle prvních informací srazila s nákladním vozem. Všechny přeživší se už podařilo vyprostit. Podle místních úřadů jde o nejhorší železniční neštěstí, jaké se na tomto ostrově kdy stalo.
2. 4. 2021Aktualizováno2. 4. 2021, 20:12|