TÉMA

David Horváth

Při nehodě helikoptéry s Kellnerem zřejmě chyboval pilot, řekli vyšetřovatelé

Pravděpodobnou příčinou nehody vrtulníku, při níž v roce 2021 na Aljašce zahynul český miliardář Petr Kellner a další čtyři lidé, byla neschopnost pilota zareagovat odpovídajícím způsobem na špatnou viditelnost. Podle agentury AP o tom ve své zprávě informoval americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB).
28. 9. 2023|

Vyšetřování pádu vrtulníku, při kterém zemřel Kellner, zpozdily chybějící součásti stroje

Více než rok trvalo, než se z horské oblasti Aljašky, kde v roce 2021 po pádu vrtulníku zemřel i český miliardář Petr Kellner, podařilo vyzvednout důležité součásti stroje. ČTK to sdělil americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB), který má vyšetřování na starosti. To se nyní po průtazích blíží ke konci. Závěrečnou zprávu by měl úřad dokončit a zveřejnit v létě.
14. 4. 2023Aktualizováno15. 4. 2023, 00:02|

Závěry k nehodě vrtulníku na Aljašce jsou nyní předčasné, řekla Kellnerová

Jakékoliv závěry k nehodě helikoptéry na Aljašce v březnu 2021, při níž tragicky zahynul český miliardář Petr Kellner a další čtyři lidé, jsou nyní předčasné. Sdělila to vdova po podnikateli Renáta Kellnerová. Rodina podle ní nemůže potvrdit informace některých médií, které se nedávno pokusily o částečnou rekonstrukci okamžiků po havárii. Aljašský list Anchorage Daily News napsal, že po ní byl Kellner nejméně dvě hodiny živý a snažil se uklidnit dalšího přeživšího, Čecha Davida Horvátha. Listu to řekla advokátka Horvátha, který jako jediný nehodu přežil, Tracey Knutsonová. Kellnerova rodina požádala soud o prošetření nehody.
9. 4. 2023|

Podle advokátky byl Kellner po havárii vrtulníku na Aljašce asi dvě hodiny naživu, uklidňoval dalšího přeživšího

Český miliardář Petr Kellner byl po havárii vrtulníku na Aljašce v březnu roku 2021 nejméně dvě hodiny živý a snažil se uklidnit dalšího přeživšího, Čecha Davida Horvátha. Podle aljašského listu Anchorage Daily News to řekla Horváthova advokátka Tracey Knutsonová. Horváth jako jediný nakonec nehodu přežil. Kellnerova rodina požádala soud o prošetření nehody a možného zpoždění záchranných prací.
8. 4. 2023|

Kellnerová žádá soud na Aljašce o prošetření havárie, po níž zemřel její muž

Podnikatelka Renáta Kellnerová s rodinou požádala soud na Aljašce o prošetření nehody, při které v roce 2021 tragicky zahynul její manžel, miliardář Petr Kellner, a další čtyři lidé. V tiskovém prohlášení to uvedla investiční skupina PPF, která tak potvrdila informace aljašského zpravodajského webu craigmedred.news.
2. 4. 2023|

Úřady vyzvedly vrak vrtulníku, v němž zahynul Kellner. Prozkoumají možné vady

Americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB) vyzvedl na Aljašce trosky vrtulníku, v němž zahynulo pět lidí včetně miliardáře Petra Kellnera. Vyšetřovatelé budou zkoumat důkazy týkající se nehody.
3. 4. 2021|

Nezvěstný vrtulník s Kellnerem nahlásil provozovatel stroje až po dvou hodinách

Společnost provozující vrtulník, při jehož pádu zahynulo v sobotu na Aljašce pět lidí včetně podnikatele Petra Kellnera, upozornila záchranáře na nezvěstný stroj až dvě hodiny poté, co helikoptéra přestala vysílat satelitní trasovací signál. Uvedli to vyšetřovatelé z amerického Národního úřadu pro bezpečnost v dopravě (NTSB), kteří nyní zjišťují, proč se tak stalo a zda nehodu původně přežil kromě snowboardisty Davida Horvátha i někdo další. Horváth je stále ve vážném stavu v místní nemocnici.
31. 3. 2021|