TÉMA

Místostarosta

Zastupitel obce na Jičínsku vozí do lesa tuny suti. Vše už řeší policie

Neobvyklou spornou skládku řeší v Třebnouševsi na Jičínsku. Do obecního lesa vyváží zastupitel Jiří Zeman (nestr.) suť a hlínu z rekonstrukce svého domu. Tvrdí, že to schválilo zastupitelstvo obce, žádný zápis o tom však neexistuje. Případ už vyšetřují také policisté. Podnět navíc v pátek dostala také Česká inspekce životního prostředí.
12. 4. 2024|

Za pokus o vraždu potrestal soud bývalého místostarostu Lovosic dvanácti lety vězení

Ústecký krajský soud určil bývalému místostarostovi Lovosic Miroslavu Závadovi (dříve ODS) za pokus o vraždu trest dvanácti let vězení. Podle soudu se úmyslně pokusil usmrtit manžela ženy, s níž byl na hotelu. Rozsudek není pravomocný, Závada se na místě odvolal. Někdejšímu politikovi, kterého policie nedávno obvinila z podvodu, hrozilo až dvacet let vězení. Vinu odmítl, uváděl, že výstřel zazněl náhodou.
25. 3. 2024Aktualizováno25. 3. 2024, 15:56|

Zastupitelé Vyškova odvolali starostku Šulcovou, nahradí ji dosavadní místostarosta Jurka

Zastupitelé Vyškova na svém středečním zasedání odvolali starostku Karin Šulcovou (ANO), na post zvolili dosavadního místostarostu Karla Jurku (ODS). Ve Vyškově se po neshodách změnila koalice, jejíž součástí už není ve volbách vítězné hnutí ANO. Nahradilo jej uskupení VY v čele s Karlem Goldemundem. Ten se také místo Jurky stal prvním místostarostou. Vyškov má ještě další dva místostarosty, jsou jimi Roman Celý (KDU-ČSL) a Josef Kachlík (STAN). Podle Šulcové byl rozpad koalice podlý.
8. 3. 2023Aktualizováno8. 3. 2023, 18:34|

Policie zadržela místostarostu ostravského obvodu Mariánské Hory a Hulváky

Policie ve čtvrtek zadržela prvního místostarostu ostravského obvodu Mariánské Hory a Hulváky Vladimíra Řezáče z hnutí Ostravak. Podle starosty obvodu Patrika Hajduse (Nezávislí) policisté prohledali Řezáčovu kancelář a odnesli řadu dokumentů. Do kompetencí Řezáče na radnici spadal bytový a majetkový odbor.
13. 5. 2022Aktualizováno13. 5. 2022, 20:03|

Praha 14 má nového starostu, Radka Vondru nahradil Jiří Zajac

Starostou Prahy 14 se stal dosavadní místostarosta Jiří Zajac (ODS). Hlasovalo pro něj 16 zastupitelů z celkem 31. Ve funkci nahradil Radka Vondru (TOP 09), který je nově místostarostou. Vondra rezignoval ve středu, kdy skončila rovněž celá rada městské části. Zároveň se rozpadla dosavadní koalice Spojených sil pro Prahu 14 (TOP 09, STAN a KDU-ČSL), ODS a Pirátů, která vznikla po volbách v roce 2018. Nově koalici podepsala pouze TOP 09, ODS a Piráti.
24. 6. 2021Aktualizováno24. 6. 2021, 11:18|

Bývalý starosta Znojma Grois i současný Malačka opustili ČSSD. Strana prý ztratila dřívější hrdost

Bývalý starosta Znojma Jan Grois ani jeho nástupce Jakub Malačka už nejsou v ČSSD. Informoval o tom server iDNES.cz. Grois to potvrdil na svém facebookovém profilu, kde napsal, že ho už nebavilo obhajovat vnitřní politiku strany. Podle Malačky ČSSD jako strana ztratila dřívější hrdost a přestala komunikovat s členskou základnou.
31. 3. 2021|

Bývalý místostarosta Rumburku byl zproštěn všech obvinění. Obžaloba jej vinila z útisku a vydírání

Bývalého místostarostu Rumburku Darka Švába obžalovaného z útisku a vydírání okresní soud v Děčíně zprostil všech obvinění. Někdejšímu členovi ČSSD hrozilo až osm let vězení. Podle mluvčí soudu Martiny Syrůčkové dospěl soud k závěru, že se nejednalo o trestný čin. Obžaloba Švába vinila z toho, že při pracovní poradě městských policistů v červnu 2012 pobízel své podřízené k nekalým praktikám při výkonu povolání. Šváb to odmítal.
14. 1. 2020|

Policisté při zásahu v Dražůvkách, při kterém zemřel místostarosta obce, postupovali podle inspekce správně

Postup hlídky při střelbě v Dražůvkách na Hodonínsku byl podle policejní inspekce v pořádku. Šetření květnové tragédie uzavřela v těchto dnech. Na místě zemřel kromě útočníka i místostarosta obce, který policii při návštěvě jeho domácnosti asistoval jako takzvaná nezúčastněná osoba.
22. 7. 2019|

Na pomoc rodině zastřeleného místostarosty Dražůvek vznikne sbírka

Svaz měst a obcí a Sdružení místních samospráv vyhlásí sbírku pro pozůstalé po zastřeleném místostarostovi Dražůvek. Dar dvacet tisíc korun jim už dala obec. Místostarostu v pátek zastřelil kvůli sousedskému sporu jeden z obyvatel obce, pak spáchal sebevraždu.
27. 5. 2019|

Petr Liškutin přišel o funkci místostarosty Brna-Ivanovic. Sám nerezignoval, odvolali ho zastupitelé

Zastupitelé brněnské městské části Ivanovice odvolali na mimořádném zasedání Petra Liškutina (dříve ANO) z funkce místostarosty. Spolu s dalšími čtyřmi lidmi je ve vazbě kvůli podezření z manipulace veřejných zakázek na radnici Brno-střed, kde pracoval jako vedoucí odboru investic. Zastupitelé zároveň zrušili pozici neuvolněného místostarosty. Místo dvou teď tak budou mít jen jednoho.
27. 3. 2019|