TÉMA

ZZS

Záchranáři v Mikulově mají novou základnu. Vyjedou rychleji, přibylo i místo na odpočinek

Nové stanoviště zdravotnické záchranné služby začalo fungovat v Mikulově na Břeclavsku. To původní už záchranářům nevyhovovalo polohou, ani technologiemi. Výjezdy by teď měly být navíc rychlejší. Výstavba vyšla na víc než 84 milionů korun, další peníze byly třeba na pořízení vybavení. Jihomoravský kraj postupně dokončuje modernizaci všech základen záchranky.
4. 1. 2024|

Na přejezdu v Olomouci se srazil osobní vlak s kamionem

Na železničním přejezdu v olomoucké části Bělidla se v úterý ráno srazil kamion s osobním vlakem. Po srážce začaly na místě hořet oba vozy, plameny pohltily i osobní auto. Kamion totiž při nárazu zasáhl palivovou nádrž vlaku. Dým byl viditelný i několik kilometrů od města. Zranilo se pět lidí, mezi nimi řidič kamionu, ale i vlakvedoucí a strojvedoucí. Podle krajské záchranné služby nejde o vážná zranění. Několik desítek cestujících stihlo včas vystoupit. Kvůli nehodě nejezdí vlaky do Velké Bystřice. Pro auta a MHD je uzavřena Divišova ulice.
17. 10. 2023Aktualizováno17. 10. 2023, 20:08|

V Plzni za poslední týden řešili dva případy napadení nožem

V Česku v prvním pololetí stoupl počet násilných trestných činů. Výrazně takových činů přibylo třeba v Plzeňském kraji. Například přímo v krajském městě řešili policisté za poslední týden hned dvě napadení nožem.
21. 7. 2023|

V pražském Sedlci hořela střelnice. Požár se obešel bez zranění

V Praze v Sedlci v pátek hasiči zasahovali u požáru střelnice. Na místě, kde se objekt o rozloze 30 krát 30 metrů nachází, byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Hustý tmavý kouř byl vidět z více částí Prahy i Středočeského kraje. V budově zasažené ohněm se nikdo nenacházel. Kolem 16:30 už hasiči dohašovali skrytá ohniska. Škodu hasiči odhadli na několik milionů korun, příčinu požáru zjišťují, sdělil jejich mluvčí Martin Kavka.
16. 6. 2023Aktualizováno16. 6. 2023, 19:26|

Záchranáři si musejí dodělat řidičský průkaz skupiny C, sanitky jsou totiž těžší

Řidiči sanitních vozů se pustili do výměny řidičských průkazů. Klasická skupina B pro osobní auta totiž už brzy nebude stačit. Zhruba 150 záchranářů z Královéhradeckého kraje si tak nyní dodělává skupinu C pro nákladní vozidla. Změna je nutná, protože sanitky jsou kvůli modernímu vybavení čím dál těžší.
22. 4. 2023|

Dálnice u Olomouce je po srážce kamionu s dodávkou opět průjezdná

Na dálnici D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku se odpoledne srazilo nákladní auto s dodávkou. Tři lidé se při nehodě zranili. Dálnice ve směru na Ostravu byla více než čtyři hodiny uzavřena. Opět zprůjezdněna byla kolem sedmé večerní. Informoval o tom policejní mluvčí Libor Hejtman. Nehoda se stala ve chvíli, kdy kamion podle předběžných informací policie začal prudce brzdit, aby se vyhnul střetu s přebíhajícím chodcem. Zezadu do něj narazila dodávka.
3. 11. 2022Aktualizováno3. 11. 2022, 19:33|

Při nehodě autobusu a dalších dvou vozidel na D1 v Brně se zranili čtyři lidé

Čtyři lidé se ve čtvrtek zranili při nehodě autobusu a dvou vozů na 191. kilometru D1 v Brně ve směru na Vyškov. Všechna zranění jsou lehká, záchranná služba pacienty převezla do dvou brněnských nemocnic, řekla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Dálnice byla průjezdná jen s omezením, vytvořila se několikakilometrová kolona.
6. 10. 2022|

V domě v Praze 3 vybuchly páry po instalaci montážní pěny, dva muži mají popáleniny

V Soběslavské ulici v Praze 3 ve čtvrtek odpoledne v obytném domě vybuchly nahromaděné páry po instalaci montážní pěny. Dva muži jsou popálení na hrudníku a v obličeji. Z domu bylo evakuováno zhruba 20 lidí, zhruba po hodině už se ale mohli začít vracet domů. Řekli to mluvčí pražských hasičů Martin Kavka a Kateřina Suchánská a mluvčí pražských zdravotnických záchranářů Jana Poštová. Hasiči tak upřesnili původní informace o výbuchu plynu.
23. 6. 2022Aktualizováno23. 6. 2022, 19:43|

U pražské Vojenské nemocnice srazila dodávka několik lidí. Dva jsou zraněni těžce

U tramvajové zastávky Vojenská nemocnice v Praze srazila dodávka několik lidí. Dva z nich jsou zraněni těžce, další tři utrpěli středně závažná poranění, uvedli pražští záchranáři. Na místo dorazilo několik sanitních vozů, přiletěl i vrtulník. Příčinou nehody byly pravděpodobně zdravotní problémy řidiče dodávky, uvedla policie.
31. 3. 2021Aktualizováno31. 3. 2021, 13:48|