TÉMA

Isoprinosin

Muž vinil lékaře, že nepřímo zabíjejí pacienty s covidem. Hrozí mu za to až osm let vězení

Plzeňské státní zastupitelství obžalovalo Pavla Hlávku z šíření poplašné zprávy a pomluvy. České televizi to potvrdila náměstkyně okresního státního zástupce Ivana Hostašová. Muž na videu obvinil lékaře plzeňské nemocnice, že nepřímo zabíjejí pacienty, když jim nechtějí podávat přípravky ivermektin a isoprinosin. Za šíření poplašné zprávy v době nouzového stavu mu hrozí až osm let za mřížemi. Případem se bude zabývat Okresní soud v Plzni.
10. 1. 2022|

Policie obvinila autora výroků o nepřímém zabíjení pacientů s covidem z šíření poplašné zprávy

Policie obvinila z šíření poplašné zprávy a pomluvy muže, který na videu obvinil lékaře plzeňské nemocnice, že nepřímo zabíjejí pacienty, když jim nechtějí podávat léky ivermektin a isoprinosin. České televizi to potvrdila mluvčí plzeňské policie Veronika Hokrová. Za šíření poplašné zprávy v době nouzového stavu by obviněnému v případě obžaloby hrozilo až osm let vězení. Nahrávka měla na internetu během dvou dnů téměř padesát tisíc zhlédnutí.
24. 8. 2021|

České zdravotnictví dostalo léky od Regeneronu. Arzenál proti covidu se zvětšuje

Čeští pacienti s covidem-19 mají od úterý k dispozici další lék, který při včasném nasazení brání vážnému průběhu nemoci. Po protilátkovém koktejlu bamlanivimab jim lékaři mohou podávat i ten od americké firmy Regeneron. Škála medikamentů, s jejichž pomocí se lze bránit nemoci, se tak zase o něco rozšířila.
31. 3. 2021|