TÉMA

Královská zahrada

Designblok ukáže cestu současného designu i v pojízdné galerii

V Praze začíná Designblok, největší tuzemská přehlídka současného českého a mezinárodního designu. Pojícím tématem jubilejního, pětadvacátého, ročníku je cesta. Akce se letos účastní přes dvě stě autorů a značek.
4. 10. 2023|

Jelení příkop u Pražského hradu se od neděle otevře veřejnosti celý

Pražský hrad od neděle veřejnosti trvale otevře Jelení příkop. Skončí i bezpečnostní kontroly u vstupu do něj a do Královské zahrady. Informoval o tom mluvčí prezidentské kanceláře Vít Novák. Horní část příkopu je otevřená už nyní, v té dolní pokračovaly během podzimu stavební práce, které se týkaly například opravy hradeb.
9. 12. 2022|

Hrad volá po rychlém jednání kvůli kontrolám u vstupu. Chce je důstojnější a bez front

Prezidentská kancelář v úterý vyzvala policejního prezidenta Martina Vondráška k rychlému jednání o bariérách na Pražském hradě. Policie má podle Hradu udělat důslednou revizi bezpečnostních kontrol při vstupu do areálu, řekl mluvčí kanceláře Vít Novák. Podle Hradu by měly kontroly být přinejmenším důstojnější a bez front. Pokud zůstanou, přesunout by se měly tak, aby byl alespoň do Královské zahrady a Jeleního příkopu možný vstup bez kontrol. V minulosti Hrad kontroly hájil a aktivně se k nim hlásil.
15. 11. 2022Aktualizováno15. 11. 2022, 14:50|

Policie doporučuje zachovat kontroly na Hradě. Prezident Zeman žádal jejich zrušení

Policie prozatím doporučila zachovat bezpečnostní kontroly na Pražském hradě. Je to sídlo hlavy státu a jedna z nejnavštěvovanějších památek, což z něj dělá potenciálně atraktivní měkký cíl. Pokud se bezpečnostní situace změní, policisté jsou připraveni opatření změnit, sdělila mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová. O zrušení či zásadní úpravu kontrol u vstupu na Hrad požádal ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) prezident Miloš Zeman. Nepovažuje je nyní za správné a v souladu se zájmy občanů.
10. 11. 2022|

Plošné bezpečnostní kontroly na Pražském hradě končí, otevře se část zahrad i Jeleního příkopu

Pražský hrad ruší plošné vstupní bezpečnostní kontroly. Policisté budou nově návštěvníky kontrolovat namátkově. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček sdělil, že plošné kontroly budou zrušeny i poté, co se veřejnosti otevřou kvůli pandemii uzavřená nádvoří a hradní objekty. Od pátku budou také zpřístupněny některé hradní zahrady a část Jeleního příkopu.
30. 3. 2021Aktualizováno30. 3. 2021, 14:32|